Paysafe utnämner Bruce Lowthers till sin nya vd


Specialiserad betalningsplattform Paysafe Limited (NYSE:PSFE) meddelar att branschledaren för fintech, Bruce Lowthers, har utsetts till Chief Executive Officer och verkställande direktör för Paysafe.

Herr Lowthers, som kommer att ansluta sig till företaget senast den 1 maj 2022, efterträder Philip McHugh, som avgår som VD och som medlem av företagets styrelse. Vd-övergången bygger på den nyligen utnämnde utnämningen av Daniel Henson till icke verkställande styrelseordförande i mars.

Mr Lowthers kommer till Paysafe efter en 15-årig anställning på FIS, ett av världens ledande fintechföretag, där han moderniserade och accelererade tillväxten av Fortune 250-företaget.

Bruce Lowthers kommenterade:

“Paysafe har ett mycket differentierat och innovativt betalningserbjudande och ligger i framkant när det gäller att möjliggöra förbättrade betalningsupplevelser för både företag och konsumenter runt om i världen. Jag är entusiastisk över de betydande tillväxtmöjligheter som väntar för Paysafe och över de ekonomiska resultat och värde vi kan uppnå för våra kunder, anställda och aktieägare när vi skalar ut den globala verksamheten. Jag är stolt över att vara med i det talangfulla Paysafe-teamet vid en så avgörande tidpunkt!”

Lowthers efterträder Philip McHugh, som ledde Paysafe genom pandemin och tog företaget till börsen och positionerade det för dess nästa tillväxtfas.

Daniel Henson lade till:

“På styrelsens vägnar vill jag tacka Philip för hans ledarskap under de senaste tre åren. Han har tagit Paysafe till allmänheten, utökat dess fotavtryck och etablerat värdeskapande relationer samtidigt som han har uppgraderat företagets produkt- och tekniska kapacitet. Den starka grund som Philip och teamet har lagt förbereder Paysafe för hållbar, långsiktig tillväxt. Vi är mycket tacksamma för hans engagemang för företaget och tackar honom för hans tjänst.”

Philip McHugh sa:

“Det har varit ett verkligt privilegium att få leda transformationen på Paysafe under de senaste åren och arbeta med så många duktiga kollegor. Bruce och jag känner varandra väl, han är en fantastisk ledare och jag är spänd på att se var han kan ta Paysafe. Jag vill personligen tacka teamet och önskar Bruce, styrelsen och hela Paysafe-communityt allt gott i framtiden.”

Source link