Specialiserade betalningsplattformen Paysafe (NYSE: PSFE) meddelar att man har tecknat ett definitivt avtal om att förvärva det tyska fintechföretaget, viafintech, i en transaktion med alla kontanter.

viafintech, känt under varumärkena Barzahlen/viacash och viacash, erbjuder den största, bankoberoende betalningsinfrastrukturen i DACH -regionen, vilket möjliggör ett populärt alternativ till den traditionella bankstrukturen. För Paysafe ökar detta senaste förvärv inte bara tillväxtmöjligheterna i Tyskland, en kritisk marknad för sina internationella köpmän, det skapar också intäktsgenererande möjligheter att korssälja viafintechs alternativa bank- och betalningslösningar till sina handlare runt om i världen.

viafintech grundades 2011 och integreras med digitala bankappar för att erbjuda ett innovativt “mobilt bankomat” -koncept som gör det möjligt för konsumenter att göra insättningar eller ta ut kontanter från sina digitala bankkonton i en närliggande butik med en streckkod; något som blir allt mer populärt i regionen eftersom tegel- och murbrukskontor stänger och snabbt växande utmanarbanker och digitala plånböcker stör marknaden.

Viafintech -lösningar används också i stor utsträckning för räkningsbetalningar och kreditutbetalningar, liksom för onlineshopping i allmänhet, för att stödja miljontals konsumenter i regionen som inte har bankkonton, eller som helt enkelt föredrar den ökade säkerheten att använda eCash för att betala online .

Med huvudkontor i Tyskland, där det har en marknadsledande position, har det också närvaro i ytterligare fem europeiska länder med planer på att expandera ytterligare. Det fungerar via ett nätverk med 20 000 försäljningsställen med över 20 välkända detaljhandelspartners och har också djupa relationer inom bank-, faktura- och e-handelsindustrin.

Kombinationen av viafintechs etablerade bankramar och marknadsledarskap i Tyskland och på andra håll i Europa, tillsammans med Paysafes mångsidiga betalningsportfölj och internationella handelsbas, förväntas skapa tvingande tillväxtmöjligheter för varje organisation, både i Europa och utanför.

Som en del av affären kommer viafintech -teamet, inklusive viafintechs verkställande direktörer, Sebastian Seifert, Achim Bönsch och Andreas Veller, att bli en del av Paysafes expanderande team av eCash och öppna banklösningar som leds av Paysafe eCash VD, Udo Müller.

Detta senaste förvärv bygger på Paysafes senaste latinamerikanska förvärvsavtal med PagoEfectivo och SafetyPay och gör det möjligt för Paysafe att befästa sin position som marknadsledare för eCash och öppna banklösningar där flera betalningsaktörer konkurrerar om att få ett starkare fotfäste i det växande öppna bankekosystemet och tillhandahållande av alternativa betalningsmetoder (APM).

Efter genomförandet av de tre förvärven kommer Paysafe eCash -verksamheten att kunna erbjuda eCash och öppna banklösningar i över 60 länder med över en miljon distributionspunkter.

Efter försäljningen av sina aktier till Paysafe kommer viafintechs majoritetsägare – Glory Ltd., en global ledare inom lösningar för kontantteknologi – att ingå ett nytt strategiskt partnerskap med Paysafe. De två företagen har tecknat ett remissavtal som gör det möjligt för Glory att erbjuda paysafecard, en av Paysafes ledande eCash-lösningar, som en betalningsform inom sina betalningskiosker i butik, och i sin tur för Paysafe att erbjuda Glorys kontantteknologilösningar till sina köpmän runt om i världen.

Samtidigt kommer GRENKE BANK AG, som har tillhandahållit viafintechs tyska banktillstånd och beprövade regelverk sedan 2017, samt att vara aktieägare i företaget, fortsätta att tillhandahålla samma banktjänst framöver.

Transaktionen förväntas slutföras under de kommande månaderna, med förbehåll för sedvanliga stängningsvillkor och i enlighet med tillämpliga lagar och regler. Fram till den tiden kommer de två organisationerna att fortsätta att arbeta självständigt.Source link