PayPoint tillkännager en investering på 3 miljoner pund i OBConnect

[ad_1]

PayPoint tillkännagav idag en investering på 3 miljoner pund i OBConnect, en Open Banking ‘Software as a Service’ (SaaS) startup.

Affären kommer att innebära att PayPoint Group gör en investering i företaget och bildar ett kommersiellt partnerskap, vilket stärker PayPoints kanalagnostiska betalningsplattform och utökar utbudet av digitala lösningar för att stödja sina kunder inom flera sektorer, inklusive myndigheter, lokala myndigheter och bostadsrättsföreningar.

Investeringen förstärker PayPoints digitala betalningserbjudande genom att lägga till Open Banking-tjänster, erbjuda betalningar och kontoinformationstjänster direkt till sina kunder. Detta kommer att hjälpa till att leverera förbättringar av kundupplevelsen, vilket gör det lättare för organisationer att få tillgång till data till förmån för sina kunder och skapar ytterligare kostnadsbesparingsmöjligheter.

Dessutom bygger detta på den omvandling som har tagit fart under de senaste två åren, med de strategiska förvärven av Handepay/Merchant Rentals och RSM 2000 som förbättrar och diversifierar betalningsutbudet till kunder inom kontanter, kortbetalningar, autogiro och Open Banking .

Momentumet i Open Banking har ökat avsevärt under de senaste åren, till en början genom användningsfall för konsumenter som möjliggör delning av personlig kontoinformation till leverantörer av finansiella tjänster. Den nya möjligheten för PayPoint och OB Connect fokuserar på företags- och företagstillämpningar av Open Banking-lösningarna, särskilt genom Confirmation of Payee (CoP) för att minska bedrägerier och förbättra betalningsupplevelsen för konsumenter.

Denna möjlighet har tagit ytterligare fart under de senaste veckorna med PayPoint som ansluter sig till Pay.UK:s Confirmation of Payee-tjänst för att leverera tjänster för att stödja lokala myndigheter och energibolag med att leverera levnadskostnadsstöd.

Nick Wiles, vd för PayPoint, sa:

“Vi är glada över att investera i OBConnect, som ytterligare kommer att förbättra vår kanalagnostiska betalningsplattform för kunder inom flera sektorer. Denna investering kommer att göra det möjligt för PayPoint att fortsätta sin diversifiering till digitala och stödja våra kunder och deras kunder ytterligare med smart teknik utformad för att förbättra deras upplevelse och minska kostnaderna.”

Darran Morford, VD för OBConnect, tillade:

“PayPoint var en naturlig partner för oss när vi strävar efter att utöka våra Open Banking-lösningar, vilket gör att fler organisationer och konsumenter kan dra nytta av bättre upplevelser och lägre kostnader. Denna investering kommer att hjälpa oss att bygga vidare på de betydande framsteg som gjorts under de senaste åren och låsa upp ytterligare möjligheter för båda parter.”


[ad_2]

Source link