Payoneer utser John Caplan till dess Co-CEO


Payoneer (NASDAQ:PAYO) har idag utsett John Caplan till co-Chief Executive Officer och direktör tillsammans med nuvarande vd Scott Galit, med omedelbar verkan. Galit och Caplan kommer att leda företaget som co-CEOs under en övergångsperiod fram till slutet av 2023, då Caplan tar över rodret som VD och Galit kommer att fortsätta i en strategisk roll.

Mr Caplan kommer att använda sin djupa erfarenhet av att arbeta med globala företag för att driva Payoneers tillväxt i stor skala, utöka företagets produktsvit och betjäna kunder som skalar upp företag i dagens digitala ekonomi, allt i nära samarbete med Galit.

Mr Caplan kommer att överta ledarskapet över affärsorganisationen och företagens kärnfunktioner. Galit kommer att fortsätta att övervaka Payoneers reglerade aktiviteter och leda de leveransfunktioner som ligger till grund för verksamheten.

Mr Caplan är en verkställande direktör, investerare och entreprenör med erfarenhet av att skala företag i den digitala ekonomin. Senast var han president för Nordamerika och Europa på Alibaba.com, den gränsöverskridande B2B-affärsenheten inom Alibaba Group. I denna roll hjälpte han till att leda dess omvandling till en av Alibaba Groups snabbast växande och mest lönsamma affärsenheter. Caplan gick med i Alibabas team 2017 efter förvärvet av OpenSky, en SMB-mjukvaruplattform som han grundade 2009, som gav e-handel SMB möjlighet att optimera sin distribution över marknadsplatser.

“Jag är stolt över att få gå med i Payoneer,” tillade John Caplan. “Payoneer har robust ekonomi, en branschledande portfölj av tjänster, en stor och växande global kundbas och ett pålitligt partnerskapsekosystem som inte enkelt kan replikeras. Vi har andan, förmågan, det pålitliga varumärket, talangfulla och mångsidiga globala teamet för att engagera och betjäna företag över hela världen, och på så sätt skapa aktieägarvärde för många år framöver.”

“Det här är tiden för oss att bli ännu djärvare när vi fortsätter att bygga. Jag är hedrad över att samarbeta med Scott och Payoneer-teamet för att göra just det, att fortsätta företagets uppdrag att föra ett universum av möjligheter till företag av alla storlekar, var som helst i världen.”

“Payoneers kunder är hjärtslagen i den entreprenöriella globala ekonomin. När det går bra frodas lokala samhällen.”
Source link