Paxos får MAS-godkännande att driva digitala betalningstokentjänster


Blockchain-infrastrukturplattformen Paxos meddelar att den har fått ett principiellt godkännande från Monetary Authority of Singapore (MAS) att driva digitala betalningstokentjänster enligt Payment Services Act 2019.

MAS introducerade Payments Services Act som ett ramverk för finansiella tjänsteföretag att på ett säkert sätt expandera in i det digitala tillgångens ekosystem, och med sin Major Payments Institution License kan Paxos nu erbjuda sina ledande digitala tillgångar och blockchain-produkter och -tjänster till kunder med hemvist i Singapore .

Paxos är en av de tidigaste operatörerna av digitala tillgångar att säkra denna licensiering, vilket understryker företagets åtagande att arbeta med transparens och integritet för sina kunder. Licensen kommer också att hjälpa Paxos att stödja sina nuvarande partners i att utöka sina tjänster till Asien.

MAS principiella godkännande följer på Paxos framgång med att säkra den första begränsade trustchartern för digitala tillgångar från New York Department of Financial Services 2015. Denna prestation representerar företagets senaste ansträngningar att utöka sin globala regulatoriska stack.

Rich Teo, medgrundare och VD för Paxos Asia, kommenterade,

“Vi grundade Paxos i Singapore 2012 på grund av den här jurisdiktionens framåtanda för innovation och tillsyn. Sedan dess har vi särskiljt oss globalt som den mest pålitliga blockchain-infrastrukturleverantören eftersom vi obevekligt har bedrivit regulatorisk tillsyn. Vi tror att det är det enda sättet för både konsumenter och finansinstitutioner att verkligen uppleva fördelarna med blockkedjan och digitala tillgångar. Vi är glada över att ha MAS som vår regulator, och med deras tillsyn kommer vi att på ett säkert sätt kunna påskynda konsumenternas adoption av digitala tillgångar globalt genom att driva reglerade lösningar för världens största företag.”Source link