Operatör av SpotFN och Binary FN riskerar upp till 20 års fängelse

[ad_1]

Justitiedepartementet (DOJ) meddelade på fredagen att David Butler, en amerikansk medborgare, ställts inför ett åtal som anklagar honom för Conspiracy to Commit Wire Fraud i samband med ett system för att lura investerare i binära optioner.

Butler greps i april 2022 i Costa Rica och utlämnades till USA den 14 juli 2022.

Som påståtts i domstolshandlingar, mellan cirka januari 2011 och oktober 2016, drev Butler och hans medkonspiratorer binära optioner, inklusive SpotFN, Binary FN och Janus Options från Glen Cove, New York, Costa Rica och Kosovo.

De binära optionerna lovade att betala investerare, som fanns i hela USA, en förutbestämd vinst baserad på särskilda resultat på marknaderna för värdepapper, valutor och andra investeringar.

För att framkalla investeringar ska Butler och hans medkonspiratörer berätta för investerare i binära optioner, i telefonsamtal och e-postmeddelanden, att de förutbestämda vinsterna som binära optioner hade lovat dem i samband med investerarnas köp av binära optioner skulle baseras på den faktiska priser på värdepapper, valutor och andra investeringar vid särskilda tidpunkter.

Utan investerarnas vetskap använde Butler och hans medkonspiratorer dock en datormjukvara som gjorde det möjligt för binära optioner att manipulera data kopplade till investerarnas binära optioner så att sannolikheten för att investerare skulle tjäna vinst skulle gynna binära optioner. Inte vid något tillfälle informerade Butler eller någon annan anställd i binära optioner investerarna att de binära optionerna som de hade köpt från binära optioner kunde manipuleras till investerarnas nackdel.

Som ett resultat av deras bedrägeri ska Butler och hans medkonspiratörer ha stulit mer än 5 miljoner dollar från investerare i binära optioner.

Om Butler döms riskerar han upp till 20 års fängelse.


[ad_2]

Source link