Oljepriser, Covid-19-infektioner kan väga på CAD

[ad_1]

Kanadensisk dollar, USD / CAD, råolja, koronavirusrestriktioner, IGCS – Talking Points:

  • Aktiemarknaderna kröp försiktigt högre under APAC-handeln inför morgondagens FOMC-möte.
  • Stagnerande råoljepriser och en uppsjö av koronavirusrestriktioner kan begränsa den kanadensiska dollarns uppåtriktade potential.
  • Potentiellt dubbelbottenmönster kan utlösa en hausseartad återföring för USD / CAD-räntor.

Sammanfattning i Asien och Stillahavsområdet

Aktiemarknaderna handlades försiktigt högre under handelssessionen i Asien och Stillahavsområdet, eftersom investerare riktar sin uppmärksamhet mot morgondagens FOMC-penningpolitiska möte. Australiens ASX 200 (+0,44), Japans Nikkei 225 (+ 0,21%), Hongkongs Hang Seng Index (+ 0,17%) och Kinas CSI 300 (+ 0,23%) fick alla mark.

På valutamarknaderna dök den australiska dollarn lägre på förvånansvärt mjuka inflationssiffror, medan den fristående associerade amerikanska dollarn vann mark. Guldpriserna sjönk tillbaka under 1770 dollar per troy ounce, eftersom avkastningen på amerikanska 10-åriga statsobligationer steg en basis högre. Råoljepriset hölls relativt stabilt på 63 dollar per fat.

Ser vi framåt, kanadensiska detaljhandelssiffror för februari rubriken den ekonomiska docket.

Prognos för kanadensisk dollar: Oljepriser, Covid-19-infektioner kan väga CAD

DailyFX ekonomisk kalender

Klättring av Covid-19-infektioner, stagnerande oljepriser för att väga på CAD

Som nämnts i tidigare rapporter kan den markanta skärpningen av begränsningarna i flera kanadensiska provinser öppna dörren för Loonie att förlora marken mot sina stora motsvarigheter på kort sikt.

Ontario förlängde sin nuvarande hemvist-beställning, som introducerades tidigare denna månad, från fyra till sex veckor och har begränsade viktiga butikers kapacitet till bara 25%.

Provinsen har också inrättat kontrollpunkter längs gränsen till Quebec och Manitoba för att begränsa invånarnas rörelse, och huvudstaden i Torontos hälsovårdsmyndigheter har beordrat arbetsplatser att stängas om de har mer än fem bekräftade fall av det nya koronaviruset.

Prognos för kanadensisk dollar: Oljepriser, Covid-19-infektioner kan väga CAD

Källa – Världsmätare

Den gradvisa ökningen av råoljeproduktionen från OPEC + kan också täcka potentiella vinster för den varukänsliga kanadensiska dollarn på kort sikt. Kartellen gick med på att ta tillbaka cirka 2,1 miljoner fat per leveransdag till marknaden mellan början av maj och slutet av juli.

Fortsatt konsolidering av råoljepriset och en ganska besvärlig coronavirusbakgrund kan förankra valutan mot sina motsvarigheter i amerikanska dollar under den kommande veckan, eftersom uppmärksamheten flyttas till mötet i Federal Open Market Committee i morgon.

USD / CAD dagligt diagram – Fortsättning med dubbel botten eller björn?

Prognos för kanadensisk dollar: Oljepriser, Covid-19-infektioner kan väga CAD

Diagram utarbetat av Daniel Moss, skapat med Tradingview

Ur ett tekniskt perspektiv verkar USD / CAD-växelkursens utsikter relativt baisseartade eftersom priserna sjunker under psykologiskt stöd vid 1,2500-märket och faller till de lägsta nivåerna på fyra veckor.

Faktum är att med RSI och MACD spårning ordentligt under deras respektive neutrala mittpunkter verkar vägen för minst motstånd gynna nackdelen.

Men om det årliga läget (1,2365) förblir intakt, kan ett dubbelbottens omvändningsmönster vara i spel, vilket i slutändan kan inspirera till en återgång för att utmana den trenddefinierande 55-EMA (1.2575) på kort sikt.

Med detta sagt, om nyckelstöd viker, kan ett tryck för att utmana det psykologiskt imponerande 1.2300-märket vara på korten.

Prognos för kanadensisk dollar: Oljepriser, Covid-19-infektioner kan väga CAD

De IG Client Sentiment Report visar 75,89% av handlarna är nettolånga med förhållandet mellan handlare långa och korta till 3,15 till 1. Antalet handlare nettolånga är 7,72% högre än igår och 68,68% högre från förra veckan, medan antalet handlare netto short är 6,65% högre än igår och 40,04% lägre än förra veckan.

Vi tar vanligtvis en motsatt syn på publikens känslor, och det faktum att handlare är nettolånga föreslår USD /CAD priserna kan fortsätta att falla.

Handlare är ytterligare nettolånga än igår och förra veckan, och kombinationen av nuvarande sentiment och senaste förändringar ger oss en starkare USD / CAD-baisseartad motsatt bias.

– Skriven av Daniel Moss, analytiker för DailyFX

Följ mig på Twitter @DanielGMoss[ad_2]

Source link