NZD/USD Hoppar, Nikkei 225 Upp på Japan Data Beat, Hang Seng lägre efter Kinas PMI Miss. USD Sidelined?

[ad_1]

Nikkei 225, Hang Seng, NZD/USD, AUD/USD, DXY – Talking Points

  • Nya Zeelands dollar går högre när amerikanska dollar glider
  • Japanska aktier går upp för god industriproduktion och sysselsättningsdata
  • Kinesiska aktier sjunker efter låga icke-tillverkande tryck och nedslag

Den amerikanska dollarn fortsatte att driva lägre i den asiatiska sessionen med Nya Zeeland -dollarn som den främsta mottagaren och sprang högre eftersom selektiva risktillgångar också ökade. Aktierna i regionen var mest fasta efter ytterligare ett rekord på Wall Street.

Ett undantag i aktierallyt var Hongkongs Hang Seng-index, eftersom det rörde sig lägre efter att det kinesiska icke-tillverkande inköpschefsindexet (PMI) kom in på 47,5 mot en förväntad 52,0. Det kinesiska PMI för tillverkning var tillräckligt nära förväntningarna på 50,1 mot prognosen 50,2. Pekings kränkningar av tekniken fortsatte när spelbolag kom under granskning och lämnade fasta kinesiska aktieindex blandade i efterdyningarna.

Japan visade några positiva uppgifter idag med industriproduktionen på -1,5% för juli när marknaden förväntade sig -2,5%. Dessutom var arbetslösheten i juli på 2,8% något bättre än de 2,9% som förväntades. Japanska aktier samlades på nyheterna och blygsamma Yen -köp drev tillbaka USD/JPY i intervallet.

Nya Zeeland-dollarn ökade i dag när den gjorde en ny höjdpunkt mot den australiska dollarn sedan Covid-19-pandemin började. Risk-on-sentiment möjliggjorde en ny höjdpunkt för NZD/USD sedan tidigare i månaden.

USD tappade också mark mot alla metallkomplexvaror utom järnmalm, på grund av oro över kinesisk tillväxt efter att lokala data PMI träffade trådarna. Energipriserna kan avta från de senaste topparna då orkanen Ida nedgraderades till en tropisk depression.

Ser vi framåt har vi kanadensisk BNP och amerikanska konsumentförtroendedata tillgängliga. Ombalansering i slutet av månaden kan också ha en inverkan på valutamarknaderna runt London-klockan 16:00 idag.

NZD/USD teknisk analys

Nya Zeeland-dollarn slutade högre idag och slog igenom trendmotståndet efter att ha gått upp genom 55-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA) i slutet av förra veckan. Den senaste tidigare high på 0,7088 är nästa motståndsnivå. Stödet förblir på det senaste läget på 0,6805.

NZD/USD Hoppar, Nikkei 225 Upp på Japan Data Beat, Hang Seng lägre efter Kinas PMI Miss. USD Sidelined?

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link