Nya Zeelands vakthund varnar GSF Asia Pacific erbjuder falska aktier före börsintroduktionen

[ad_1]

Nya Zeelands Financial Markets Authority (FMA) utfärdade idag en varning angående GSF Asia Pacific (GSF).

Tillsynsmyndigheten är oroad över att GSF kan bedriva en bluff via deras webbplats gsf-ap.com.

FMA har fått en rapport om att representanterna för GSF har kallat nyazeeländare att erbjuda Stripe-aktier före börsintroduktionen. Stripe har inte utfärdat börsintroduktion.

GSF är inte ett registrerat företag eller en finansiell tjänsteleverantör i Nya Zeeland. Tillsynsmyndigheten rekommenderar att man iakttar försiktighet när man hanterar dem.

Stripe har utfärdat följande varning:

“Det finns en lång historia av dåliga aktörer som försöker lura detaljinvesterare genom att erbjuda falska och bedrägliga möjligheter att investera i framstående privata teknikföretag. Stripe erbjuder inga möjligheter för icke-professionella investerare att investera i företaget, och det erbjuder inte heller aktieinvesteringar genom tredje parts mäklare eller andra agenter. Som sådan är alla erbjudanden från tredje part att köpa aktier i Stripe-aktier mycket troligt en bluff.

Stripe uppmuntrar alla som får kontakt från tredje part genom att erbjuda dem möjligheter att investera i “Stripe-aktier före börsintroduktionen”, “Stripe-aktier”, “Stripe-aktier” eller “Stripe equity” att iaktta försiktighet. Om du tror att du var målet för en sådan uppsökande verksamhet, överväg att kontakta din lokala brottsbekämpande myndighet, värdepapperstillsynsmyndighet eller, om du är i USA, SEC för att rapportera ärendet”.


[ad_2]

Source link