Nya Zeelands dollar ner på Covid -fallet när RBNZ hägrar, SEC varnar för Kina


NZD/JPY, RBNZ, SEC China Warning, RBA, FOMC, US Economic Data – Talking Points

  • Nya Zeeland rapporterar sitt första covid -fall från samhället sedan februari
  • RBNZ hawkish hållning kommer sannolikt inte att förbli med räntebeslut i morgon
  • Asiatiska aktier sjunker efter SEC -varning, risken av före data och FOMC -minuter

Nya Zeeland -dollarn ledde vägen lägre för riskvalutor efter att ett fall av covid -fall i Nya Zeelands största stad, Auckland, rapporterades och landet var berett att gå in i en lockdown. RBNZ -räntebeslutet i morgon får nu ökad betydelse eftersom den tidigare hawkiska ståndpunkten har avvecklats av räntemarknaderna och det kan få konsekvenser för andra centralbanker som hade tagit på sig hawkisk retorik sent. Medan andra risker växte fram såg de högoktana riskindikatorerna för NZD/JPY och AUD/JPY stora nedgångar och risk-off-känslan spred sig även om de flesta aktieindex i regionen.

Medan Hongkongs Hang Seng Index (HSI) riktmärke för aktier började glida av oro för Kinas senaste tillslag mot reglering, vände marknaden verkligen när amerikanska investerare blev försiktiga efter att SEC -ordföranden Gary Gensler varnade för riskerna med att investera i kinesiska företag. En återupptagande av covid -fall i Hongkong fick regeringen att skärpa flygresor och begränsade den tredje dagen i rad för lokala aktier.

RBA -mötesprotokollet släpptes också idag och eftersom de är 2 veckor gamla verkar de vara föråldrade med tanke på den brantande Delta -kurvan i Australien. RBA gav de vanliga försiktighetsåtgärderna kring förändrade förhållanden och marknaden förväntar sig att de kommer att ompröva den tidigare meddelade avvecklingen av tillgångsköpare vid nästa möte i september.

Ikväll kommer amerikanska detaljhandels- och industriproduktionsdata att släppas, medan Fed Chair Powell kommer att tala senare under dagen.

NZD/JPY teknisk analys

Nya Zeelands dollar såg stora nedgångar mot den japanska yenen i dag när den kraschade genom 200-dagars glidande medelvärde och potentiellt skulle kunna testa den tidigare låga på 75,25 om den nuvarande riskaversionsmiljön skulle bestå för finansmarknaderna. Nedtrenden verkar vara intakt efter dagens drag, eftersom toppmålet 80,20 i slutet av maj inte har hotats av några av mötena sedan.

NZD/JPY – Dagligt diagram

Diagram skapat i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, Strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCarthyFX på Twitter

Source link