Ny version av Saxo Bank OpenAPI förbättrar kundhantering, portföljtjänstgrupper


Saxo Banks specialist för handel och investeringar i flera tillgångar släppte idag en ny version av sin OpenAPI, ryggraden i handelsplattformar som SaxoTraderGO. Den senaste versionen av API:et förbättrar flera tjänstegrupper, inklusive Client Management, Portfolio, Reference Data och Trade.

I Client Management-gruppen har till exempel ett nytt avsnitt lagts till i avsnittet “Personlig information”: “Politiskt exponerad information”. Och i Portfolio-gruppen läggs ett nytt avsnitt till: “SpendingPowerDetail”. Detta ersätter ShareSpendingPower, SpendingPower och SrcSpendingPower, som kommer att vara föråldrade den 1 juni eller senare.

Företaget uppdaterar regelbundet sin OpenAPI, som erbjuder:

  • Tillgång till alla resurser och funktionalitet som krävs för att bygga en högpresterande handelsplattform för flera tillgångar.
  • Bättre integration med Saxo Bank för partners och affiliates genom en växande uppsättning resurser, såsom Saxos Onboarding API.

Saxo planerar en rad uppdateringar av sin OpenAPI. Saxo har planerat att ta bort vissa metoder för kontanthantering i kundtjänstgruppen – detta bör ske omgående nu. Mäklaren har också planerat införandet av stöd för HTTP/2 – den 1 april eller senare. Saxo förväntar sig att denna förändring kommer att vara obruten, men banken uppmuntrar ändå starkt att testa detta redan nu.

Vidare planerar Saxo att ta bort ett antal fält inom handelsvillkoren i Client Services-gruppen. Ändringen är planerad till den 1 juni 2022 (eller efter det datumet).Source link