Norsk krona, råolja, AUD/USD, energi – Talking Points

  • Rå oil priser stormade högre tillsammans med andra energimarknader
  • Andra varor gick med i marschen uppåt, vilket ökade råvaru -FX
  • Den norska kronan gynnades av oljans styrka. Kan råolja göra nya toppar?

Den norska kronan gick upp i takt med att råoljepriset fortsatte att pressa högre. Energi- och råvarumarknaderna har haft en positiv session när den norra vintern skymtar. Den australiska dollarn fann en viss paus efter att järnmalmspriserna fortsatt att vara stabila. Euron kämpade med att ta steg med det tyska federala valet fortfarandeobeslutsam. USA: s 10-åriga avkastning höll nivåer över 1,45%.

WTI -råolja handlades över 75 dollar fatet idag när köpare hoppade in i energitillgångar. Kol, bensin och naturgas har alla fortsatt att samlas. Nyheter har kommit om rullande strömavbrott i norra Kina på grund av kolbrist, trots att det kinesiska kommunistpartiet (KKP) fastställer lägre energiförbrukningsmål.

Detta är i en tid då Storbritannien står inför en hotande bränslekris som går in på norra halvklotets vinter. Det finns också vissa bekymmer om rysk energiförsörjning till kontinentala Europa. En förmånstagare för höga oljepriser är den norska kronan, och den har fortsatt att överträffa. EUR/NOK nådde ett lägsta på fem månader idag.

En annan oro för varor är de ökande fraktkostnaderna, med Baltic Dry Freight Index som klättrar upp till 13-års toppar. Det kommande OPEC+ -mötet den 4th Oktober kommer att vara ett centralt fokus för marknaderna.

Den positiva känslan på råvarumarknaden spred sig till råvaru FX med AUD/USD som återhämtade sig bland järnmalm, koppar, nickel, guld och silver och fick fastare fot. Nya Zeeland och kanadensiska dollar fick också dragkraft.

Evergrande -sagan flyttade från förstasidan idag, men ytterligare en USD -kupongbetalning beror på onsdagen. Sunac, också en kinesisk fastighetsutvecklare, avslöjade sin ekonomiska stress på fredagen och det finns lite officiell vägledning från KKP i detta skede om alla ansträngningar för att undvika smitta.

Det tyska valet har inte lyckats leverera ett avgörande resultat och som ett resultat har EUR/USD haft en lugn session i Asien. Bank of Japans guvernör Haruhiko Kuroda träffade trådarna sent på dagen och sa att Japans bank inte kommer att tveka att lägga till lättnader. Detta är en annan hållning än de flesta andra centralbanker globalt, men det verkade inte störa USD/JPY.

Framöver väntar ECB: s ordförande Christine Lagarde att tala i EU -parlamentet och uppgifter om hållbara varor från USA planeras att släppas.

Råolja Teknisk analys

Sedan uppbrottet genom trendlinjeresistens har råolja fortsatt att bryta uppåtvända hinder. Nästa nivå att titta på är den senaste tidigare high på 75,52 för eventuellt motstånd

Det kan finnas ytterligare motstånd på 76,90, vilket är det högsta från tidigare i år och 2018. Ett steg över 76,90 skulle vara den högsta nivån sedan 2014 för råolja.

Inte överraskande har 21-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA) en brant positiv gradient som kan vara en hausseartad signal.

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link