Nomura-handlare säkerställer omprövning i CFTC-fallet

[ad_1]

John Patrick Gorman III, en valutaswaphandlare och verkställande direktör för Nomura, som är svarande i en stämningsansökan från Commodity Futures Trading Commission (CFTC), har lyckats häva några av de tidigare avgörandena i det här fallet.

Detta framgår av ett beslut som undertecknats av domare Victor Marrero vid New Yorks södra distriktsdomstol den 11 augusti 2022. Beslutet gäller näringsidkarens yrkande om omprövning av ett beslut som avbröt hans yrkande om att avvisa CFTC-målet.

Mot bakgrund av de senaste yttrandena från andra kretsen fann domstolen att omprövning är berättigad för att tillåta Gorman att lämna in en fullständig motion om att avvisa. I slutet av parternas information om Gormans föreslagna motion kommer domstolen att avgöra om uppsägning är berättigat och om domstolens tidigare beslut och beslut ska ändras avseende de element som är nödvändiga för att fastställa ansvar enligt CFTC-förordning 180.1(a)(1) och (3).

Låt oss komma ihåg att Gorman III, enligt klagomålet från CFTC, den 3 februari 2015, som handlade från Tokyo, Japan för ett amerikanskt dotterbolag till Nomura, engagerade sig i ett system för att lura och manipulera priset på publicerade ränteswapspreadar i US-dollar. på en skärm som visar priser från en mäklarfirma för swapexekveringsfacilitet (SEF Broker Firm) i USA – JBIC. Gorman engagerade sig i detta system för att gynna banken i en separat ränteswaptransaktion med en obligationsutgivare, säger CFTC.

Handlaren hävdar att CFTC:s klagomål är dess senaste salva i en kampanj för att vinna rättsligt godkännande för en omfattande utvidgning av lagen om marknadsmanipulation.


[ad_2]

Source link