NinjaTrader utser John O’Reilly till CMO


NinjaTrader Group, LLC, en leverantör av mjukvara och mäklartjänster till aktiva handlare, meddelade idag att John O’Reilly har gått med i företaget som Chief Marketing Officer. Mr O’Reilly kommer att vara ansvarig för att leda NinjaTraders varumärkes- och kundförvärvsinitiativ för att ytterligare stärka deras position inom detaljhandelsterminsbranschen.

NinjaTrader anställde efter en rad senaste milstolpar, framför allt förvärvet av Tradovate Holdings, LLC i januari 2022, vilket skapade en av de mest formidabla detaljhandelsterminsmäklarna med en sammanlagd handelsvolym 2021 på cirka 100 miljoner terminskontrakt. Den nyligen sammanslagna enheten har för närvarande över 230 miljoner USD i kundtillgångar i segregerade fonder, inklusive 190 miljoner USD hos NinjaTrader Clearing, LLC som lanserades i augusti 2021. Dessa utvecklingar ledde till rekord i januari med cirka 10 miljoner omsatta kontrakt och över 600 000 kontrakt som handlades in en enda dag.

Martin Franchi, VD för NinjaTrader, kommenterade:

“Som organisation är vi fast beslutna att förändra detaljhandelns terminer och möta den växande efterfrågan från handelsgemenskapen på innovativa produkter och tjänster. Vi skapade rollen som CMO med syftet att främja detta uppdrag.

Johns bakgrund och framgång som verkställande direktör i fintechföretag med hög tillväxt kommer att vara ovärderlig när vi vill dra nytta av den otroliga tillväxtmöjlighet som finns när fler självstyrande handlare introduceras till fördelarna med terminshandel.”

O’Reilly har mer än 20 års erfarenhet av B2C-marknadsföring, senast som CMO för konsumentkredit-fintechplattformen OppFi, som offentliggjordes i juli 2021 efter fem år av explosiv tillväxt. Före OppFi var O’Reilly SVP, marknadsföring för OptionsHouse, en optionscentrerad mäklarfirma som förvärvades av E*TRADE 2016 för 750 miljoner USD.

Herr O’Reilly kommenterade hans utnämning:

“NinjaTrader har kontinuerligt visat både en entreprenörsanda och teknisk innovation som den etablerade branschledaren som ökar tillgängligheten till dynamiska terminsmarknader. Med de senaste förvärven är vi extremt väl positionerade för att påskynda utvecklingen av en klassens bästa upplevelse för den aktiva privata investeraren.

Det finns ett övertygande värdeförslag här när NinjaTrader moderniserar terminsindustrin, förespråkar kunder och utökar sin position som världens främsta detaljhandelsfokuserade terminsmäklare.”Source link