Nikkei 225 Upp som Japan PM Suga slutar, amerikanska jobbdata förfallna. Var ska du för USD/JPY?

[ad_1]

Nikkei 225, TOPIX, USD/JPY, US Non -Farm Payrolls, SGX, Xi Jinping – Talking Points

  • Japanska aktier går högre eftersom PM Sugas avgång dämpar osäkerhet
  • USD/JPY kämpade för att upprätthålla ett högre försök när avkastningen förankrade USD
  • Risktillgångar pigga före amerikanska jobbdata. Kommer amerikanska avkastningar att flytta marknaderna?

Den japanska premiärministern Yoshihide Suga avgick i dag, vilket indikerar att han inte kommer att söka omval av ledarskapet inom den styrande LPD. Chokmeddelandet kom när PM sa att den energi som krävs för att hantera det pågående Covid-19-deltautbrottet inte skulle tillåta honom att lägga ned lämplig ansträngning för att agera.

Ett antal kommentatorer frågar om kraftmäklarna som installerade Suga ville byta ledare innan de mötte väljarna. Spekulationer hade byggts för ett potentiellt val i oktober.

Nikkei 225 höjde sig snabbt på nyheterna och Topix gjorde ett 30-årshögstopp eftersom marknaderna uppfattade att en viss visshet skulle inträffa när en ny ledare utses. Det förväntas också att den som tar tyglarna kommer att meddela ytterligare stimulansåtgärder.

Med aktier som bryter högre mark, varade en initial risk-on push inte i FX-utrymmet, med USD/JPY försökte köra över 110,00 men slutligen inte kunna följa igenom. APAC: s aktieindex var främst gröna, med undantag för de kinesiska börserna som alla rörde sig lägre.

President Xi Jinping tillkännagav lanseringen av en tredje börs med säte i Peking för att komplettera de befintliga två huvudplatserna i Shanghai och Shenzen. Den nya börsen kommer att fokuseras på att möjliggöra finansiering för lokala små och medelstora företag genom att emittera aktier snarare att förlita sig på skuldfinansiering, vilket har varit problematiskt. Tillkännagivandet kommer i en tid då det kinesiska kommunistpartiet slår till mot många börsnoterade näringslivet.

Evergrande Group, det massiva kinesiska fastighetsbolaget, avbröt sin lokala valutalån i dag på grund av “oegentligheter”. Aktiekursen sjönk ytterligare och en standard på deras beräknade 300 miljarder USD plus skulder skulle få konsekvenser för marknaderna. Deras obligationer i USD handlas till mindre än 30 cent på dollarn.

Singapore Exchange tillät specialförvärvsfordon (SPAC) att noteras på SGX från och med idag. Investeringsfordonen har blivit väl mottagna i USA under en tid men håller på att granskas av SEC. Eftersom globala centralbanker översvämmar marknaderna med likviditet, möjliggör SPAC: er för snabb spårning av insamlingar i förhållande till traditionella metoder.

WTI -råolja hölls över 70 dollar fatet i Asien efter att Exxon utnyttjade oljereserverna i USA -sessionen på grund av orkanen Ida som försämrade produktionen.

Löner utanför gården ligger framför oss och kommer att följas noga efter några av de preliminära uppgifterna om outlier-jobb tidigare i veckan.

USD/JPY, NIKKEI 225, US 10-ÅRS ÅTER

Den japanska yenen försvagades inledningsvis när PM Suga avgick men ett risk-on-svar var begränsat till japanska aktier och försäljningen av yen kortvarig. Förhållandet mellan USD/JPY och amerikanska 10-åriga statsräntor verkar vara starkt och amerikanska sysselsättningsdata senare idag kan ge lite drivkraft för räntorna och valutaparet att flytta.

Nikkei 225 Upp som Japan PM Suga slutar, amerikanska jobbdata förfallna.  Var ska du för USD/JPY?

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link