Nikkei 225 Index Ricochets bland råoljevolatilitet. Var hamnar indexet?

[ad_1]

Japan, Nikkei 225, råolja, kol, Kina – Talking Points

  • Japans Nikkei 225 -index försökte högre men blev överväldigad av dåliga nyheter
  • APAC -aktier kämpade i den asiatiska sessionen som valutor blev sidlined
  • Energiimportörer står inför skyhöga kostnader.Wsjuk Nikkei 225 hittar någonsin fred?

Japans producentprisindex (PPI) tryckte högre än väntat idag med 6,3% å/y mot 5,8% prognos. Detta tyngde japanska aktier eftersom den senaste relevanta konsumentprisdata, Tokyo CPI, träffade trådarna med 0,3% å/år tidigare i månaden. Nikkei har sett en extrem volatilitet de senaste två månaderna. Detta beror troligen på en kombination av att landet är en energiimportör och osäkerhet om finanspolitisk stimulans bland förändringen av regeringens ledarskap.

De flesta APAC -börser slutade också i rött när regleringsfrågor åter uppstod med Kina. Landet tillkännagav undersökningar av förhållandet mellan finansiella tillsynsmyndigheter och finansinstitut.

En andra tyfon beror på Hong Kong sent idag. Fastlands -Kina har också upplevt kraftigt regn. All denna nederbörd har lett till att vissa kolgruvor tillfälligt stängts i en tid då strömförsörjningen har blivit alltmer sorterad efter.

En av världens mest trafikerade hamn vid Yantian, som ligger i Shenzhen, upphörde i dag när en stormcell närmade sig. Detta kommer sannolikt att förvärra de globala leveranskedjeproblemen ytterligare.

Aluminium och koppar gick ihop med andra varor till grönare mark eftersom de såg anständiga vinster under den amerikanska sessionen. Energikomplexet är där värmen är, i pris i alla fall. Brent råolja handlades till 84,60 dollar och WTI -kontraktet till 82,18 dollar i USA.

Ser vi framåt finns det bara andra och tredje nivå i USA. Men det finns ett antal ECB- och Fed -tjänstemän som talar som kan ge lite insikt om centralbankernas inflationssyn inför amerikanska KPI på onsdagen.

Nikkei 225 Teknisk analys

Nikkei 225-index stannade vid 55-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA) och 200-dagars SMA. De 21-dagars SMA-baserade Bolling Bands har en extrem bredd, vilket indikerar den volatilitet som marknaden har sett under den senaste månaden.

Förra veckan rörde sig priset under det lägre bandet för de 21-dagars Bollinger Bands. När priset stängde inuti bandet såg priset två dagar att flytta högre.

Motstånd över 55-dagars- och 200-dagars SMA kan ligga vid svängpunkterna 29390 och 29440. På baksidan kan stödet ligga vid de tidigare nedgångarna 26980 och 26850.

NIKKEI 225 CHART

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link