Nexo planerar att förvärva det oroliga kryptoföretaget Vauld

[ad_1]

Nexo har undertecknat ett vägledande term sheet med Vauld som ger Nexo en exklusiv undersökningsperiod på 60 dagar relaterad till dess avsedda förvärv av Vauld, i avvaktan på ett tillfredsställande resultat av den påbörjade due diligence-processen.

Efter framgångsrikt slutförande av transaktionen planerar Nexo att förvärva upp till 100 % av Vauld och omorganisera sin framtida verksamhet med målet att accelerera sin djupare närvaro i Asien.

Som FX News Group har rapporterat har Vauld stoppat insättningar och uttag. Företaget medgav att det står inför ekonomiska utmaningar trots sina bästa ansträngningar. Vauld skyllde sitt beslut på instabila marknadsförhållanden, de ekonomiska svårigheterna för viktiga affärspartners.

Tatiana Metodieva, CFA, Nexos chef för Corporate Finance & Investments, kommenterade:

“Nexo välkomnar en dialog med investerare i alla framstående plattformar för utlåning av digitala tillgångar om en ny och hållbar väg framåt genom sitt strategiska bidrag med skräddarsydd bolagsstyrning, förbättrad intäktsgenerering och optimerad operativ kostnadsstruktur.”

Nex® finner synergier med Vaulds befintliga fokus på Sydostasien, en viktig och ständigt växande marknad för det förstnämnda flaggskeppet för finansiella tjänster. Medan Nexo strävar efter att ge omedelbar hjälp och lindra uttagsbegränsningar som införts på Vaulds plattform, är större planer för framtiden redan i vardande.

Nexo kommer samtidigt att utforska integrationen av ett bredare detaljhandels- och institutionellt produktutbud, stark likviditet, juridisk och regulatorisk expertis, oöverträffad automatisering, riskhantering och de bästa affärspraxis som har stärkt dess fasta hållning trots att flera institutioner i sektorn kollapsar. . Syftet är inte bara att skydda Vaulds befintliga kundbas i största möjliga utsträckning utan också att ge dem tillgång till ett förbättrat utbud av tjänster.

“Att verka under Nexo-paraplyet sätter oss omedelbart i en styrka att fortsätta uppfylla våra förtroendeförpliktelser gentemot våra kunder och samtidigt genomföra båda företagens ambitiösa färdplaner, oavsett marknadsförhållandena,” sa Vaulds Darshan Bathija .


[ad_2]

Source link