Nasdaq utser Oliver Albers till Exec VP, Head of Investment Intelligence


Nasdaq meddelade idag att Oliver Albers har utsetts till Executive Vice President, Head of Investment Intelligence.

Albers, som för närvarande är Senior Vice President, Global Head of Data för Investment Intelligence-verksamheten, kommer att leda gruppens strategiska riktning för att driva nästa tillväxtfas över Nasdaqs data-, index- och analyserbjudanden. Lauren Dillard, Executive Vice President, Head of Investment Intelligence, har sagt upp sig för att ta en verkställande roll på ett private equity-företag.

Albers är en tvådecenniumsveteran från Nasdaq med betydande erfarenhet av kapitalmarknader och finansiell teknologi och har fungerat som en avgörande ledare i företagets strategiska utveckling till ett målstyrt globalt teknikföretag. Hans bevisade meritlista av ledarskap och engagemang för kundernas framgång har drivit på den imponerande tillväxten av Investment Intelligence-segmentet, där han arbetade nära Dillard med utvecklingen av Investment Intelligences strategi och den fortsatta leveransen av exekvering.

Under sin 22-åriga karriär på Nasdaq har Albers utvecklat en djup förståelse och expertis från olika ledarroller inom forskning, produktutveckling, försäljning och verksamhet. Under Albers ledning lanserade Data-teamet ett flertal branschförskjutande lösningar, driver SaaS-intäkter och utökade Investment Intelligence genom flera nyckelförvärv som fortsätter att forma teamet idag.

“Jag är stolt över att få möjligheten att leda detta team av begåvade och dedikerade kollegor eftersom vi konsekvent levererar en anmärkningsvärd tillväxt med ett tydligt fokus på våra kunder”, säger Oliver Albers, Executive Vice President of Investment Intelligence. “Vi kommer att fortsätta att driva innovation inom alla affärssegment och stärka vårt exekvering inom områden inklusive molnaktiverad kapacitet, expansion av vår portfölj av index-, data- och analyslösningar över privata och offentliga marknader.”Source link