Nasdaq utser Johan Torgeby till sin BoD

[ad_1]

Nasdaq, Inc. (NASDAQ:NDAQ) tillkännagav idag utnämningen av Johan Torgeby till sin styrelse.

Torgeby är VD och koncernchef på Skandinaviska Enskilda Banken (SEB), en ledande finanskoncern i norra Europa med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Torgebys utnämning träder i kraft omedelbart och utökar styrelsen till 11 ledamöter. Han kommer att ingå i finansutskottet.

“Johans omfattande finansiella tjänster och globala ledarskapserfarenhet, med särskilt fokus på investerarskydd och riskhantering, kommer att ge Nasdaqs styrelse ovärderliga insikter”, säger Michael R. Splinter, styrelseordförande, Nasdaq. “Vi är glada att välkomna Johan till styrelsen när företaget fortsätter sin resa för att tillföra ökad integritet, transparens och likviditet till det globala finansiella ekosystemet.”

“Jag är glad över att gå med i Nasdaqs styrelse vid en så viktig tidpunkt under dess strategiska utveckling och digitala transformation”, säger Johan Torgeby. “Nasdaq är en ledande kraft på de globala kapitalmarknaderna – i både Norden och Baltikum, och med kunder över hela världen – och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med mina styrelsekollegor och ledningsgruppen för att främja företagets syfte och uppdrag.”

Torgeby kom till SEB 2009 från Morgan Stanley och hade flera befattningar inom divisionen Large Corporates & Financial Institutions innan han utsågs till divisionens Co-Head och medlem av koncernledningen 2014. Han utsågs till VD och koncernchef 2017. Torgeby är styrelseledamot i SEB, Svenska Bankföreningen, Institutet för internationell finans och Mölnlycke Holding AB.

Han tog en kandidatexamen i nationalekonomi från Lunds universitet.


[ad_2]

Source link