NAGA Group rapporterar rekordmånadsvinster för april 2022


NAGA Group AG (ETR:N4G), operatör av social handelsfokuserad neo-mäkleri NAGA.com, kryptoplattformen NAGAX och neo-banking-appen NAGA Pay, har släppt en handelsuppdatering som indikerar att företaget såg rekordmånadsvinster under april månad 2022.

Företaget tillskrev sina resultat mer effektiva användarförvärvstrattar genom ökad varumärkesmedvetenhet. NAGA har redan sett mer mäklarförsäljning hittills 2022 än under hela första halvåret 2021.

I april sa NAGA att de preliminära mäklarintäkterna uppgick till 7 miljoner euro, medan den preliminära EBITDA uppgick till 3,6 miljoner euro. Som jämförelse rapporterade NAGA för tremånadersperioden Q1-2022 rekordintäkter på 18 miljoner EUR, med EBITDA på 5 miljoner EUR.

Hittills har mer än 2,7 miljoner transaktioner genererats på NAGA medan den aktiva kundbasen och registreringarna fortsätter att växa kraftigt.

Benjamin Bilski, grundare och VD för NAGA, utvärderar årets utmärkta första tredjedel:

“Redan under de första fyra månaderna av innevarande år 2022 lyckades vi överträffa intäkterna under första halvåret 2021. I början av andra kvartalet såg vi en solid comeback i handelsaktiviteten. Vårt fokus ligger fortsatt på att öka våra tillväxtaktiviteter för att motverka eventuella negativa marknadstrender. Vi är i linje med våra prognoser. Vårt förtroende för företaget är starkare än någonsin i dessa utmanande tider.”

NAGA tillade att de ser en betydande förbättring av kundnöjdhet, teamstruktur och produktinnovation. Varumärkesinitiativen fungerar bra. Med den ökande nivån av medvetenhet och varumärkesstyrka sa NAGA att det är på väg att avsevärt stärka sin position i alla tre vertikaler som den verkar i.

“I år upplever vi mycket utmanande marknadsförhållanden och i synnerhet lönsamhet är en viktig faktor som investerare letar efter under 2022. På NAGA är detta absolut fallet – vi har genererat ett positivt kassaflöde när vi har fortsatt att framgångsrikt växa vår verksamhet, ” avslutar Bilski.

NAGA:s inhemska kryptovalutaplattform NAGAX har lanserat sin NFT-marknadsplats NAGAX NFT, som har en blockchain som heter NXNFT och tillåter kreatörer att skapa föremål utan kostnad samt sekundär handel utan blockchain-avgifter.

Trots den nuvarande nedkylningen på kryptomarknaden sa NAGA att det är mycket övertygat om att nästa våg av adoption är runt hörnet. NFT spelar en avgörande roll för att utbilda människor att gå med i krypto-ekosystemet. NAGA:s NFT-plattform, som är integrerad i dess kryptovalutaväxling och plånbok, riktar sig till begåvade kreatörer från konst- och musikindustrin för att ansluta sig till oss och symbolisera deras arbete för att präglas på NXNFT. Dessutom ser NAGA fram emot lanseringen av insats- och derivatfunktionen i maj för att börja marknadsföra och utöka användarbasen från juni och framåt.

NAGAX NFT har dessutom tillkännagett en $100 000 skaparfond som syftar till att stödja digitala kreatörer i att lansera sina första NFT-kollektioner.

NAGA är ett innovativt fintechföretag som sömlöst kopplar samman privatekonomiska transaktioner och investeringar genom sin sociala handelsplattform. Företagets egenutvecklade plattform erbjuder en rad produkter från aktiehandel, investeringar och kryptovalutor till ett fysiskt VISA-kort. Dessutom tillåter plattformen utbyten med andra handlare, tillhandahåller relevant information i flödet och autokopieringsfunktioner för framgångsrika medlemmars affärer. NAGA är en synergistisk helhetslösning som är lättillgänglig och inkluderande. Det ger en förbättrad grund för att handla, investera, nätverka, tjäna och betala. Detta gäller både fiat- och kryptoprodukter.
Source link