MT5 beta build 3360 är utrustad med Terminal- och MQL5-förbättringar

[ad_1]

MetaQuotes kommer att släppa beta build 3360 av den uppdaterade MetaTrader 5-plattformen fredagen den 15 juli 2022. Uppdateringen kommer att innehålla en uppsättning förbättringar gällande MQL5, MetaEditor, samt Terminal.

  • Terminal: Lade till automatisk öppning av en handledning under den första anslutningen till ett handelskonto. Detta kommer att hjälpa nybörjare att lära sig grunderna för handel och att utforska plattformsfunktioner. Handledningen är uppdelad i flera avsnitt, som var och en ger kort information om ett specifikt ämne.
  • Terminal: Fast funktion av kommandona ‘Stäng lönsamt’/’Stäng förlorande’. Tidigare stängde de alla positioner för vilka motsatta positioner fanns.
  • Terminal: Fast visning av negativa historiska priser. Sådana priser kommer att visas korrekt under alla tidsramar.
  • Terminal: Optimerad och avsevärt reducerad systemresursförbrukning av terminalen.
  • Terminal: Uppdaterad grundläggande databas för handel med instrument. Antalet tillgängliga dataaggregatorer för utbytesinstrument har utökats till 15. Användare kommer att kunna få tillgång till information om ännu fler tickers via de mest populära ekonomiska aggregatorerna.

Cirka 7 000 värdepapper och mer än 2 000 ETF:er är noterade på den globala börsmarknaden. Dessutom tillhandahåller börser terminer och andra derivat. MetaTrader 5-plattformen erbjuder tillgång till en enorm databas med utbytesinstrument. För att komma åt relevant grundläggande data kan användare byta till den valda aggregators webbplats med ett klick direkt från Market Watch. För enkelhetens skull erbjuder plattformen ett urval av informationskällor för varje finansiellt instrument.

  • MQL5: Matematiska funktioner kan nu fungera med matriser och vektorer.

MetaQuotes fortsätter att utöka funktionerna hos MetaTrader 5-plattformen för algoritmisk handel och maskininlärning. Tidigare har utvecklarna lagt till nya datatyper: matriser och vektorer, vilket eliminerar behovet av att använda arrayer för databehandling. Mer än 70 metoder har lagts till MQL5 för operationer med denna datatyp.

De nya metoderna möjliggör linjär algebra och statistikberäkningar i en enda operation. Multiplikation, transformation och ekvationssystem kan implementeras enkelt, utan överdrivna kodlinjer. Den senaste uppdateringen innehåller matematiska funktioner.

Matematiska funktioner designades ursprungligen för att utföra relevanta operationer på skalära värden. Från denna build på kan de flesta av funktionerna appliceras på matriser och vektorer. Dessa inkluderar MathAbs, MathArccos, MathArcsin, MathArctan, MathCeil, MathCos, MathExp, MathFloor, MathLog, MathLog10, MathMod, MathPow, MathRound, MathSin, MathSqrt, MathTan, MathExpm1, MathLog1p, MathArccosh, MathHArcsinh, MathHArccosh, MathHArcsinh, MathhTArcsinh, MathhTarcsinh, MathhT . Sådana operationer innebär elementvis hantering av matriser eller vektorer.

  • MQL5: I mallfunktioner, lagt till stöd för notationerna matrix, matris, vektor, vektor istället för motsvarande matris-, matrixf-, vektor- och vectorf-typer.
  • MQL5: Förbättrade matematiska funktioner för operationer med flyttyp. Den nyligen implementerade möjligheten att tillämpa matematiska funktioner på “flytande” matriser och vektorer har möjliggjort en förbättring av matematiska funktioner som tillämpas på “flytande” skalärer. Tidigare kastades dessa funktionsparametrar ovillkorligen till typen “dubbel”, sedan anropades motsvarande implementering av den matematiska funktionen, och resultatet kastades tillbaka till typen “float”. Nu genomförs operationerna utan extra typgjutning.

Uppdateringen kommer att vara tillgänglig via Live Update-systemet.


[ad_2]

Source link