Moscow Exchange utser Andrey Selyuk till sin CFO

[ad_1]

Tillsynsrådet för Moscow Exchange (MOEX) har godkänt Andrey Selyuk som medlem av direktionen och finansdirektör. Efter godkännande av Bank of Russia kommer Andrey Selyuks kandidatur att lämnas in för slutgiltigt godkännande av styrelsen.

Andrey Selyuk är för närvarande medlem av styrelsen och vice VD för finansiella och ekonomiska frågor på Russian Post. Under perioden 2012 till 2018 var han Vice President för finans på Gallery Service, en av Rysslands största operatörer av utomhusreklam. Dessförinnan var han Chief Financial Officer på Yota Group.

Mellan 2007 och 2009 var han Vice President of Finance på Golden Telecom, Chief Financial Officer för Moskva på VimpelCom. Under perioden 2003 till 2007 ledde han avdelningen för finansiell kontroll på MegaFon. Innan dess arbetade han på Arthur Andersen och Ernst & Young.

Han tog examen från St. Petersburg State University of Economics and Finance med en examen i global ekonomi.

Yury Denisov, MOEX verkställande direktör, kommenterade:

“MOEX, som Rysslands största börs och ett teknikföretag, står inför nya utmaningar, och CFO:s roll och ansvar som partner i ny affärsutveckling fortsätter att expandera. Jag är övertygad om att Andreys över 20 års erfarenhet, hans djupa finansiella expertis och tidigare roller i massmarknadsteknikföretag kommer att vara avgörande för att arbeta med investerare, ytterligare stärka företagets ekonomifunktioner och utveckla nya affärslinjer.

Andreys nyckeluppgifter kommer att vara att ytterligare förbättra effektiviteten i kassaflödeshanteringen, arbeta med MOEX-dotterbolagen och säkerställa effektiv affärsplanering.”

[ad_2]

Source link