Mor Weizer ansluter sig till TTB Partners bud på Playtech


Det ser ut som att försäljningen av Playtech inte är död riktigt än.

Efter att dess aktieägare avvisade försäljningen av företaget till australiensiska Aristocrat Leisure Ltd (ASX:ALL) för 680p per aktie (eller 2,1 miljarder pund) i början av denna månad, har Playtech meddelat att dess vd, Mor Weizer, går med i en potentiell bud på bolaget av TT Bond Partners. Hongkongbaserade TTB, via sin Gopher Investments-arm, är för närvarande i slutfasen av att förvärva Playtechs Financials-arm, Finalto, för 250 miljoner dollar.

Playtech sa att TTB indikerade för styrelsen i ett brev daterat den 3 februari 2022 att man förväntar sig att ett erbjudande, om det görs, kommer att ha ett högre värde än det rekommenderade kontantförvärvet av Aristocrat (dvs. 680p per aktie). Och i går, den 20 februari 2022, meddelades Playtechs styrelse av Mor Weizer, direktör och verkställande direktör för Playtech, att han vill undersöka att delta i den investerargrupp som bildades och gavs råd av TTB i övervägandet av ett eventuellt erbjudande för företaget. Herr Weizer och Thomas Hall, en tidigare direktör för Playtech, har kontaktat TTB med deras intresse för att delta i investerargruppen.

Playtechs styrelse kommer nu att bilda en oberoende kommitté bestående av Playtechs styrelseledamöter exklusive Mr. Weizer (“den oberoende kommittén”) för att överväga alla frågor som rör eventuella erbjudanden från TTB och alla andra M&A-förslag som Playtech tar emot. Den oberoende kommittén är och kommer att förbli särskilt uppmärksam på sina skyldigheter gentemot Playtechs intressenter och kraven i koden.Source link