Monex lanserar Takusu Stock service

[ad_1]

Det japanska näthandelsföretaget Monex, Inc, ett dotterbolag till Monex Group, Inc (TYO: 8698), meddelar idag att det kommer att fungera som en kontrakterad förtroendebyrå för Monex SP Trust, Inc. Enligt avtalet, som en mellanhand för Monex SP Trusts lagerhanteringstjänst, Monex kommer att börja erbjuda “Takusu Stock”, utformat för att hjälpa kunder att vara förberedda på sina livshändelser, till exempel demens eller arv.

Detta är den första lagerhanteringstjänsten som någonsin erbjuds inom säkerhetstjänstsektorn som möjliggör lagerförsäljning och uttag av pengar av en utsedd tredje part för kunders räkning. Målet är att lindra några av de besvär och stress som kunderna upplever, och därigenom hjälpa till att lösa några av de sociala utmaningarna och spela en roll för att bygga ett hållbart samhälle.

Aktiehanteringstjänsten “Takusu Stock” utnyttjar förtroendeordningen för att hålla kundernas aktier och ETF: er på de angivna kontona för Monex Trust SP. Baserat på förtroendeavtalet tillåter systemet familjemedlemmar att sälja värdepapper och ta ut pengar om en kund diagnostiseras med demens. När dessa värdepapper måste överlämnas för arvsändamål kommer pengarna på de angivna kontona att överlämnas i tid till de utsedda familjemedlemmarna.

Monex och Monex SP Trust säger att de kommer att fortsätta förbättra sina tjänster för att påskynda Japans segmentstrategi, omvandlingen till “Asset Management Model”.

[ad_2]

Source link