Monex Group kommer att läggas till “JPX-Nikkei Index 400”

[ad_1]

Leverantören av onlinehandelstjänster Monex Group, Inc (TYO:8698) meddelar att den från och med den 31 augusti 2022 kommer att införlivas i “JPX-Nikkei Index 400” och “JPX-Nikkei Mid and Small Cap Index”. Dessa är aktiekursindex beräknade gemensamt av JPX Research Institute och Nihon Keizai Shimbun, Inc.

JPX-Nikkei Index 400 är sammansatt av företag med stor attraktionskraft för investerare, som uppfyller kraven från globala investeringsstandarder, såsom effektiv användning av kapital och investerarfokuserade förvaltningsperspektiv. JPX-Nikkei Mid and Small Cap Index består av företag med medelstort och litet börsvärde som är utvalda utifrån samma koncept som JPX-Nikkei Index 400 och tilltalande för aktieägare och som syftar till att hållbart öka företagsvärdet.

Förra månaden meddelade Monex att det för första gången valts ut som en del av “MSCI Japan ESG Select Leaders Index”, “MSCI Japan Equity Women’s Activity Index (WIN),” “S&P/JPX Carbon Efficient Index”, och “FTSE Blossom Japan Sector Relative Index”, investeringsriktmärke som antagits av General Pension Investment Fund (“GPIF”).

Bolaget förväntar sig att urvalet i JPX-Nikkei Index 400, ett ledande aktiekursindex, och inkluderingen i de fyra ESG-indexen kommer att bidra till stabiliseringen av bolagets aktiekurs.


[ad_2]

Source link