Michael Warren går med i Ripple BoD


Ripple, en ledande leverantör av blockchain- och kryptovalutalösningar för företag, meddelade idag att Michael Warren går med i styrelsen.

En före detta senior rådgivare i Vita huset under Obama-administrationen, Mr Warren tillför decennier av ledarskap inom finansiella tjänster, internationella affärer och regeringspolitik till Ripple när företaget fortsätter att kämpa för tydliga regleringar i USA och utöka sin närvaro på globala marknader.

Michael Warren

Warren är VD för Albright Stonebridge Group, en del av Dentons Global Advisors, där han konsulterar företag, investerare och intressenter om att navigera i utmanande affärs- och regulatoriska landskap på nya och framväxande marknader. Innan han anställdes på ASG tjänstgjorde han i två amerikanska presidenters administrationer.

Warren var senior rådgivare för Vita husets presidentpersonalkontor under president Barack Obamas första mandatperiod. 2010 utnämnde president Obama Warren till att sitta i styrelsen för Overseas Private Investment Corporation, där han satt i revisionskommittén tills hans mandatperiod tog slut 2019. Under Clinton-administrationen var han verkställande direktör för National Economic Council i Vita huset och tjänstgjorde på kontoret för sekreteraren vid det amerikanska arbetsdepartementet.

“Jag är glad över att gå med Ripple vid ett så avgörande ögonblick i historien, både för företaget och krypton i stort”, säger Michael Warren. “Jag har länge beundrat den uthållighet som Ripple och dess ledningsgrupp visat, genom att använda regulatoriska bakslag i USA som en möjlighet att banbryta kryptoreglering till förmån för industriinnovation och skapa lika villkor för alla. Jag ser fram emot att vara en del av Ripples ansträngningar att flytta fram nålen för kryptoreglering samtidigt som företaget ytterligare befäster sin position som ledande inom global finans och den digitala ekonomin.”

Mr Warren sitter i styrelsen för Commonfund. Han är också styrelseledamot för Walker & Dunlop och MAXIMUS. Han är förvaltare av Yale University och är medlem i Yale Corporation Investment Committee.Source link