Metro Bank utser James Hopkinson till CFO

[ad_1]

Metro Bank meddelar idag att James Hopkinson har utsetts till Chief Financial Officer och Executive Director. Utnämningen, som är föremål för myndighetsgodkännande, gäller från den 5 september 2022.

Mr Hopkinson kommer från ClearBank där han har varit CFO sedan 2019 och styrelseledamot sedan 2020. Han har betydande erfarenhet av global och brittisk detaljbanksverksamhet, tillväxtorganisationer, brittisk reglering och ledande finansfunktioner.

Tidigare tillbringade han nästan 20 år på Standard Chartered, där han hade en mängd olika roller, inklusive CFO Regions & Clients, CFO Global Retail Banking och Global Head of Investor Relations. Mr Hopkinson är auktoriserad revisor och började sin karriär på PricewaterhouseCoopers.

Daniel Frumkin, VD, kommenterar utnämningen:

“James tillför en mängd erfarenhet inom detaljhandelsbanker med en beprövad meritlista av växande företag och ledning av finansteam. Han delar vår vision om att Metro Bank ska bli Storbritanniens bästa samhällsbank och han kommer att vara ett värdefullt tillskott till styrelsen och verkställande kommittén.”

James Hopkinson sa:

“Metro Bank är den framstående konsumentmästaren inom detaljhandelsbank. De framsteg som gjorts med vändningsplanen hittills har varit imponerande och jag ser fram emot att hjälpa till att ta banken in i nästa fas av tillväxt och mot hållbar lönsamhet.”


[ad_2]

Source link