MetaTrader 5 gör det möjligt för PMEX att förlänga sin handelstid

[ad_1]

MetaTrader 5 (MT5) har gjort det möjligt för Pakistan Mercantile Exchange att förlänga sin handelstid med en timme och kunder kan nu handla 22 timmar om dygnet. Detta har möjliggjorts främst genom plattformens inbyggda automationsfunktioner, som inkluderar clearing- och avvecklingsprocedurer.

Börsrepresentanterna anser att förlängningen av handelstiden har effektiviserat affärstillväxten eftersom PMEX nu attraherar fler investerare och företagskunder från hela landet. Börsen planerar att ytterligare använda handelsplattformens kapacitet i ett försök att ge sömlös handelsupplevelse till sina kunder, vilket leder till 23 timmars handelsverksamhet.

Ejaz Ali Shah, VD för PMEX, kommenterade förlängningen:

“Samarbetet mellan PMEX och MetaQuotes för att etablera den kompletta Exchange Suite har gynnat båda organisationerna enormt. PMEX-kunder åtnjuter state-of-the-art diversifierade tjänster, medan MetaQuotes kan skryta med det kompletta tjänsteutbudet, inklusive front-end och utbyte. Vi samarbetar också med MetaQuotes om några nya initiativ, som kommer att möjliggöra effektiv fysisk handelshantering och avräkningar. Dessa initiativ inkluderar elektroniska lagerkvitton (EWR), fysiskt guld och handel med statsskulder.”

Handelsplattformen hjälpte till att effektivisera end-of-day (EOD) procedurer och därigenom minska den tid som krävs för EOD från 3 timmar till ett par minuter.

PMEX bytte helt till MetaTrader 5 från sin egen kärna i början av 2021. I ett och ett halvt år har börsen hanterat all verksamhet korrekt genom MetaTrader 5, medan PMEX-handlare, mäklare och market makers endast har arbetat via MT5-plattformen.

Den MetaTrader 5-baserade driften av hela PMEX-börsen implementeras genom plattformens inbyggda Electronic Communication Network (ECN) funktionalitet. Integrationen hjälpte PMEX att uppnå tre huvudmål: att ersätta föråldrade handelsanläggningar med ett avancerat och pålitligt system, att helt automatisera alla processer för börshandel och att minska driftskostnaderna.

Pakistan Mercantile Exchange Limited (PMEX) är landets första och enda demutualiserade råvaruterminsbörs, licensierad och reglerad av Securities and Exchange Commission of Pakistan (SECP). Baserat på sofistikerad flerdimensionell infrastruktur och toppmodern teknologi erbjuder PMEX en komplett svit av tjänster, inklusive handel, clearing och avveckling som hanteras via MetaTrader 5. När det gäller backoffice och förvaring är båda hanteras med hjälp av MetaTrader 5 API:er.


[ad_2]

Source link