Marqeta introducerar RiskControl för kortutgivare för att bekämpa betalkortsbedrägerier


Den globala moderna kortutgivningsplattformen Marqeta (NASDAQ:MQ) tillkännagav idag sin nya RiskControl-lösning, en omfattande produktsvit för att hjälpa sina kunder att bättre optimera sina kortprogram och ta kontroll över hela riskhanteringen.

RiskControl är utformad för att ge Marqetas kunder omfattande funktioner för risk-, efterlevnads- och bedrägerihantering över kortinnehavarens livscykel, vilket gör att de kan fokusera på sin affärstillväxt. RiskControl är förankrat av introduktionen av en kraftfull ny bedrägeribekämpningslösning – Real-Time Decisioning – som gör det möjligt för kortprogram att utveckla finjusterade transaktionskontroller och hjälpa till att begränsa betalningsbedrägerier.

Dessutom inkluderar RiskControl nyligen förbättrade versioner av Marqetas produkter Know Your Customer (KYC) och Disputes, tillsammans med dess tidigare tillkännagivna 3D Secure.

“När vi pratar med våra kunder kommer hotet om betalningsbedrägerier konsekvent upp som ett av deras största affärsproblem. Vi ser att bedrägeriökningar världen över väger tungt på kortutgivare och processorer, vilket ökar behovet av att erbjuda högeffektiva risk- och bedrägerihanteringslösningar som är skräddarsydda för individuella kortinnehavares upplevelser, säger Randy Kern, Chief Technology Officer på Marqeta.

Marqetas kunder som redan använder RiskControl inkluderar Klarna, Yonder och Branch. Kärnprodukterna i RiskControl – KYC, Real-Time Decisioning, 3D Secure och Disputes – är utformade för att hantera risker och efterlevnad över hela kortinnehavarens livscykel, från och med kundintroduktion och KYC, till betalningstransaktioner till hantering av tvister.

Lär känna din kund (KYC) levererar identitetsverifieringsfunktioner utformade för att uppfylla efterlevnadskrav, hjälpa till att blockera bedragare och tillåta företag att tryggt ta med kortinnehavare med minimal friktion. Förbättringar av Marqetas KYC-lösning kan förbättra passerfrekvensen för att tillåta kortprogram att snabbt ta med fler kunder och minska deras tid till värde.

Realtidsbeslut ger företag möjlighet att utveckla finjusterade kontroller för korttransaktioner från hundratals dataattribut – inklusive riskpoäng för kortnätverk – för att hjälpa till att hantera betalningsbedrägerier. Emittenter har kontroll i realtid över sina kortbetalningstransaktioner samtidigt som de säkerställer att de endast accepteras i enlighet med en strikt uppsättning affärsregler. De kan också övervaka och granska transaktioner för att kontinuerligt förbättra sina regler i takt med att affärsbehov och externa hot utvecklas. Real-Time Decisioning har utvecklats i samarbete med Featurespace och har redan rullats ut i beta för utvalda kunder och förväntas vara allmänt tillgängligt senare i år.

Marqetas 3D Secure-verktyg gör det möjligt för emittenter att skapa skräddarsydda autentiseringsupplevelser för onlinetransaktioner. 3D Secure tillåter användare att utnyttja sin egen affärslogik och data för att mildra bedrägerier utan att lägga till onödig friktion eller att kortinnehavaren lämnar dem.

Marqetas verktyg för disputer ger riskdriftsteam en strömlinjeformad process för att hantera tvister och återkrav, påskynda lösningstiden och förbättra den övergripande kortinnehavarens upplevelse. Marqetas kunder kan använda Marqeta Dashboard och programhanteringstjänster för att hjälpa dem att effektivt skapa, skicka in och hantera tvister i stor skala. Förbättrade API-funktioner är för närvarande tillgängliga i beta för Marqeta-kunder och förväntas vara allmänt tillgängliga senare i år.

Marqetas datadrivna RiskControl-erbjudande gör det möjligt för användare att ta sin riskhantering till nästa nivå. Dess kunder kommer att ha full kontroll över kortprogrammet genom att få realtidsinsikter och bygga kontroller skräddarsydda för kortinnehavare. RiskControl syftar till att se över det gammalmodiga sättet att göra riskhantering och implementera en innovativ, allt-i-ett-lösning byggd för riskteam som hanterar kortprogram.

Source link