Marknadsöversikt. Vad händer härnäst för marknaderna när amerikanska vinster börjar?

[ad_1]

news_fx_1Efter en ganska volatil session stängde de amerikanska marknaderna lägre igår, men de lyckades stänga sina låga nivåer, trots en nedgång i amerikanska 10-årsräntor och en uppgång i amerikanska 2-årsräntor, vilket ledde till den största inversionen i detta spridit sig sedan 2000.

Med obligationsmarknader som alltmer prissätter ekonomisk avmattning kämpar aktiemarknaderna för att förstå vad som kommer härnäst när det gäller värderingar, med det första testet som kommer senare idag med JPMorgan Chase Q2-resultatsiffror.

Det andra pusslet att navigera är hur många fler räntehöjningar som kommer innan vi ser centralbankerna sänka räntorna igen.

Med amerikanska marknader som stänger av sina låga nivåer och Asien på väg uppåt, ser marknaderna i Europa ut för en måttligt positiv öppning.

Dagarna innan det föregående räntemötet i Federal Reserve steg USA:s KPI oväntat med till 8,6 %, vilket fick Fed att under en blackout-period anonymt informera om att de övervägde en högre än väntat räntehöjning på 75 punkter, snarare än den räntehöjning på 50 punkter som marknaderna hade prissatt. in som en klar affär.

Gårdagens ännu större hopp till 9,1 % i juni har på liknande sätt flyttat oddsen från en ränteuppgång på 75 punkter senare denna månad till 100 punkter per sekund, även när kärnpriserna föll tillbaka från 6 % till 5,9 %.

Efter gårdagens hetare än väntade nummer uttryckte Atlantas Fed-president Raphael Bostic oro över styrkan i junisiffran och sa att “allt är i spel” för juli.

Med andra Fed-medlemmar som indikerar sina senaste preferenser för en rörelse på 75 bps i upptakten till gårdagens nummer skulle det inte förvåna om tankarna hos dessa mer hökaktiga medlemmar mycket väl kan ha förändrats som ett resultat av gårdagens nummer. En av dessa, Fed-guvernören Christopher Waller är redan med på att säga att Fed är “all in” för ytterligare en stor höjning av kommentarer som gjordes för 3 veckor sedan, så hans kommentarer senare idag kommer att övervakas noga för eventuella antydningar som han tänker med. linjerna för en rörelse på mer än 75 bps.

Med Fed som redan möter kritik för att ligga bakom kurvan när det gäller att agera på inflationen verkar det mer troligt än någonsin att de kommer att dra åt för mycket på kort sikt för att återupprätta dessa meriter än att uppmärksamma det faktum att av alla inflationsavläsningar, rubrik-KPI är den enda åtgärden som fortfarande stiger, på grund av de stora ökningarna av mat- och energipriser som Fed inte kan göra något åt.

Bank of Canadas agerande i går med att höja med 100 bps kan mycket väl ha öppnat dörren för att Fed också är mer aggressiv, även om det inte på något sätt är en klar affär.

Dagens PPI-avläsningar i juni kan mycket väl fortsätta trenden med svagare PPI-avläsningar sedan topparna på 11,5 % i mars. Under månaderna sedan dess, medan siffrorna har förblivit starka, har de sjunkit lägre, precis som för kärn-PCE.

På liknande sätt har kärn-PPI också trendat lägre från 9,6 % i mars till 8,3 % i maj och förväntas falla igen till 8,2 %. Slutlig efterfrågan PPI förväntas falla till 10,7%.

Det är också värt att notera att sedan dessa inflationstoppar i mars, har råvarupriserna fallit kraftigt från sina toppar i juni, med Thomson Reuters CRB ned över 15 %, tillsammans med jordbruksråvaror också.

Med den amerikanska arbetslösheten fortfarande nere nära lägsta nivåer i flera år, tycks antalet veckovisa arbetslöshetsansökningar ha hamnat på omkring 230/235 000 konsekventa, sedan de nådde 50-åriga lägsta nivåer på 167 000 tillbaka i april. Under hela juni har de varit runt 232k och förväntas komma in på 235k idag.

Dagens siffror på PPI och anspråk på arbetslöshet kommer sannolikt inte att ändra Feds åsikt när det kommer till aggressiv åtstramning. Det verkar som att tärningen är kastad för att de ska dra åt tills något går sönder, med obligationsmarknaderna som alltmer prissätter en kommande lågkonjunktur.

EUR/USD – stöd till paritet har hållit hittills, vilket höjer utsikterna för en kort squeeze tillbaka till 1,0200. Vi har fortfarande potential för en rörelse mot 0,9660 men behöver handla under 0,9980 för att öka farten nedåt. Vi behöver se en rörelse tillbaka över 1,0340/50 för att stabilisera och fördröja utsikten till ytterligare svaghet.

GBP/USD – finner för närvarande stöd strax över 1,1800, vilket höjer utsikten för en kort squeeze. Vi behöver se en rörelse tillbaka över 1,2040/50-området och 50-dagars SMA för att stabilisera och fördröja en rörelse mot 1,1500.

EUR/GBP – halkade tillbaka till 0,8400-nivån, innan den återhämtade sig, med mindre motstånd för närvarande på 0,8480. Risken kvarstår för ytterligare förluster mot 0,8380, medan under motståndet som kommer in på 0,8520/30-området.

USD/JPY – en marginell ny topp på 137,86 i går innan den halkade tillbaka. Biasen kvarstår för en rörelse mot 140.000, medan den ligger över fast stöd vid 134.80-området.

[ad_2]

Source link