Marknadsöversikt. Tyst start för Europa förväntas med dämpade marknader i Asien

[ad_1]

forex_news_4Medan Nasdaq och S & P500 satte nya rekord förra veckan låg Dow och Russell 2000 något efter, liksom de europeiska marknaderna även om FTSE100 kunde vända alla föregående veckas förluster.

När vi går mot slutet av månaden och slutet av kvartalet är det anmärkningsvärt att aktiemarknaderna hittills 2021 ser ut att slutföra fem på varandra följande månader av vinster, eftersom de blygsamma förlusterna i januari, med marknaderna här i Europa inställda på en lugn start i morse, med asiatiska marknader dämpade och Hongkongs marknader försenade av en regnstormvarning.

På det hela taget verkar det som om investerare har återhämtat sig en del av det förtroende som kort förlorades direkt efter det senaste beslutet om Federal Reserve, även om det har skett en anmärkningsvärd förändring i den kortare änden av avkastningskurvan både två- och femårsräntorna pressade kraftigt högre, med ökningen av den tvååriga avkastningen särskilt anmärkningsvärd och steg upp till de högsta nivåerna sedan slutet av mars 2020.

Den korta ökningen av den amerikanska dollarn som vi såg i efterdyningarna av Fed: s politiska beslut verkar ha avtagit eftersom bekymmerna om tidslinjen för den amerikanska penningpolitiken antogs förra veckan av Fed-ordförande Jay Powell och New York Fed-president John Williams.

Den övergripande berättelsen som kommer ut från veckans händelser är att medan sådana som St. Louis Fed President Bullard och Dallas Fed Robert Kaplan har en syn på hur Fed kommer att behöva agera under de kommande månaderna, det är synen på den heliga treenigheten av Jay Powell, Richard Clarida och John Williams som förmodligen bär mest tyngd, och för närvarande förändrar inte Fed någonting.

En annan sak som kom från förra veckans kommentarer från John Williams var en oro över arbetsmarknaden och bristen på en återhämtning i deltagandegraden, trots rekordvaka. Om Williams är orolig för detta är det osannolikt att han är den enda, vilket gör att veckans rapporter om amerikanska jobb blir ännu viktigare när det gäller att försöka läsa Fed-tjänstemäns reaktionsfunktion de närmaste månaderna. Williams ska tala igen senare i dag på en virtuell panel som är värd för Bank for International Settlements.

Pundet hade en nedslående vecka på fredag ​​efter att Bank of Englands överraskande doviska meddelande fångade många människor ovetande. Man hade förväntat sig en något mer positiv snurr, även med hänsyn till besvikelsen att begränsningarna inte lindrades som förväntat den 21 juni. Det verkar inte ha varit mycket reaktion på avgången från den brittiska hälsosekreteraren Matt Hancock under helgen och hans ersättare med fd kansler Sajid Javid.

Detta beror troligen på att inget mycket politiskt klokt kommer att förändras, med nästa deadline den 19 juli nästa viktiga datum att fokusera på. Det finns liten eller ingen chans att datumet för 5 juli som anförts som ett möjligt tidigare datum kommer att hända med tanke på nuvarande stigande infektionsnivåer i norra England och regeringens nuvarande försiktiga strategi.

EURUSD – fortsätter att förbli ganska väl stöttat över 1.1850-området, med 200-dagars MA vid 1.2000 nästa hinder för ett steg högre. Nyckelomvandlingen från förra måndagen behöver bekräftas vid en flyttning genom 1.2000 mot 1.2080 Nedanför 1.1840 föreslås en flyttning till 1.1704-nivån.

GBPUSD – känns fortfarande som om det vill gå högre, med 1.4000-nivån det viktigaste motståndet. En paus över 1.4020 öppnar ett steg mot 1.4130. Vi har support på 1.3870. En paus under 1,3780 antyder potentialen för en flyttning tillbaka till 1,3670.

EURGBP – kom tillbaka till 0,8600-nivån i slutet av förra veckan, men lyckades inte fortsätta. Medan under 0,8600-nivån är förspänningen kvar för att återvända till 0,8530-området och förra veckans låga. Under 0,8530 öppnas 0,8480-nivån.

USDJPY – hitta motstånd strax under 111.20-nivån för nu, vilket kan se en återgång mot 110,20 under tiden. Uptrend förblir intakt medan den ligger över trendlinjen 110,00 från nedgångarna i år. Ett drag under detta stöd öppnar ett drag tillbaka mot 108.60-området.

[ad_2]

Source link