Marknadsöversikt. Storbritanniens detaljhandel kommer att återhämta sig på bränslefrenesi

[ad_1]

news_fxDe europeiska marknaderna genomgick en liten bit av Kinas syndrom igår, eftersom en kombination av oro för en Evergrande -standard i helgen och Kina som riktade sig mot omstruktureringen av stål-, primäraluminium-, plattglas- och andra energikrävande sektorer föranledde lite svaghet i råvarupriser, eftersom kopparpriserna nådde en lägsta vecka.

De amerikanska marknaderna hade dock inga sådana bekymmer med att S & P500 gjorde ett nytt rekordhögt och nära, eftersom vinstsiffrorna fortsatte att överträffa förväntningarna, efter Dow dagen innan, men några stora missar efter timmar tog bort glansen, som Snap störtade efter att ha missat intäkter som skyller på Apples sekretessförändringar, med Facebook som också tar ett dyk, före antalet nästa vecka. Intel var också kraftigt lägre efter att ha nedgraderat deras syn.

När vi ser mot dagens europeiska öppet, kan vi förvänta oss att se ett positivt öppet efter rapporter i Asien om att Evergrande skulle betala räntan på 83 miljoner dollar på sin amerikanska dollarobligation.

De senaste månaderna har inte varit bra för tillväxt i detaljhandeln, med tre av de senaste fyra månaderna som visar ganska kraftiga nedgångar i konsumtionen. Sedan den 9,2% -höjning vi såg i april har vi sett nedgångar på -1,3%, -2,8% och -0,9%, med bara en ynklig vinst på 0,2% i juni.

Det är desto mer förvirrande med tanke på att brittiska konsumenter under de här sommarmånaderna inte riktigt har kunnat åka någonstans utan att stanna hemma på grund av de olika utlandsrestriktionerna. Anekdotiskt har inhemska fritidsföretag, särskilt i badorterna, haft sin bästa säsong på flera år, medan restauranger har haft liknande starka prestationer.

I augusti såg vi också att kreditkortsutgifterna ökade på objekt som biobiljetter, utomhusevenemang och restauranger, vilket tyder på att de officiella siffrorna inte fångar någonstans nära hela bilden av brittiska ekonomiska utgiftsmönster.

När vi tittar mot dagens siffror i september bör vi komma långt efter en stor återhämtning, trots att brittiska konsumenter suger bensinstationsplatser torra på grund av felplacerade farhågor om bränslebrist, och där efterfrågan sannolikt kommer att förbli ganska hög en tid framöver, som förare hålla sina bränsletankar på högre nivåer än genomsnittet än normalt. Förväntningarna är för en vinst på 0,3% exklusive bränsle och 0,6% inklusive bränsle, men man kan inte låta bli att tro att bränsletalet är lite på den konservativa sidan.

Under de senaste månaderna har det blivit alltmer uppenbart att vi har sett topp PMI, när det gäller Tyskland och Frankrike, liksom Storbritannien, även om avmattningen har varit mer markant i Tyskland där vi har sett ett stort fall från nivåer i de låga 60 -talet till mitten till höga 50 -talet. Frankrike som tillverkar flash PMI förväntas komma in på 53,9 och tjänster 55,6.

I Tyskland minskade tillverkningsaktiviteten i september till den lägsta nivån sedan januari, medan tjänsterna sjönk till tre månaders lägsta, och båda förväntas försvagas ytterligare till 56,5 respektive 55,2 i oktober.

Storbritanniens tillverknings- och serviceaktivitet har också sett en måttlig svaghet de senaste månaderna, men har visat några tecken på stabilisering, även om stigande kraftpriser nu börjar bli motvind, inte bara i Storbritannien utan över hela världen. Storbritanniens tillverkning väntas sakta ner till 56,1 och tjänster till 54,5.

Företagens förtroende har minskat under de senaste månaderna i hela Europa, och det är mycket troligt i Tyskland att detta mycket väl kan fortsätta i några månader till när politikerna försöker räkna ut vilken typ av regering som kommer att komma från de olika koalitionssamtalen.

EUR/USD – glider tillbaka mot support vid 1.1610, vars avbrott kan se en rörelse mot 1.1560. Vi måste bryta över 1.1680 för att spricka vidare mot 1.1760. Under 1.1520 riktar sig till 1.1450 -området.

GBP/USD-kämpar för att bryta sig över 200-dagars MA vid 1.3840, och har sedan glidit tillbaka. Förspänningen kvarstår för ett drag mot 1.3900 -området vid en rörelse genom 1.3850, med stöd nedåt på 1.3720 -nivån och 1.3670.

EUR/GBP – hittar fortfarande stöd på 0,8420 -området, men bristen på rebound tyder på att vi skulle kunna se en paus under 0,8400, mot 0,8280 och nedgången 2020. Vi har motstånd på 0,8470 -nivån, och topparna denna vecka samt 0,8520 -området.

USD/JPY – minskade tillbaka till 113,65, efter att ha misslyckats vid topparna i november 2017 på 114,75. Ett genombrott på denna nivå öppnar potentialen för ett steg mot 115,50. En paus under 113,60 riktar sig mot ett steg mot 112,40 -nivån.

[ad_2]

Source link