Marknadsöversikt. RBA håller avsmalnande på bordet, marknaderna i Asien glider tillbaka

[ad_1]

news_market_1De europeiska marknaderna fick en bra start på augusti igår, med Stoxx600 och FTSE250 som nådde nya rekordhögar, på grund av M & A -aktiviteter och några positiva företagsuppdateringar.

Detsamma kunde inte sägas för amerikanska marknader, som efter en initialt positiv start rullade över efter att europeiska marknader stängdes, av oro över försvagade tillväxtutsikter under resten av året.

En kraftig nedgång i amerikanska statsavkastningar tillsammans med liknande kraftiga nedgångar i oljepriset tycks ha föranlett en viss vinsttagning, efter att den senaste ISM-tillverkningsrapporten för juli oväntat sjönk till sex månader, även om sysselsättningskomponenten var mer positiv. visade en hyfsad ökning från juni.

Med ett antal amerikanska stater som återställer maskmandat och skärper restriktioner, ersätts optimismen för några veckor sedan med tvivel om hur motståndskraftig den återhämtning vi sett hittills i år kan förbli när vi går in på hösten och vädret börjar bli kallare.

Gårdagens PMI för tillverkning, även om de var anständiga för Europa, visade också tecken på att sakta ner, vilket förstärkte tvivel om återhämtningen som kvarstår under resten av året.

Det var ett liknande tema förra veckan med en Jekyll- och Hyde -marknad, optimistisk en dag och pessimistisk nästa, och det ser ut som att augusti kan byggas upp för att spela ut på samma sätt som juli.

Medan nedgången i obligationsräntorna talade om oro för att bromsa tillväxten, steg guldpriserna lite högre, eftersom marknaderna i Asien kom under press tillbaka i morse efter deras anständiga start på veckan igår. Svagheten i Asien hjälpte inte av kommentarer från en officiell kinesisk nyhetsbyrå som betecknade onlinespel som “andligt opium” som tänder rädslan för en eventuell nedstängning av onlinespelföretag.

Reserve Bank of Australia, som fram till för några veckor sedan hade förväntat sig att minska sina obligationslån från 5 miljarder dollar till 4 miljarder dollar i veckan från september, beslutade att behålla det alternativet på bordet i morse och förvirrade förväntningarna som de kan hålla av på grund av de senaste avstängningarna och ökningen av virusfall i Australien.

Detta var en överraskning med tanke på den förändring av de ekonomiska omständigheter som vi har sett under de senaste veckorna, med Delta-fall som stiger i hela landet och restriktioner åter införs i olika regioner.

Optimismen för några veckor sedan har snabbt ersatts av pessimism över hur ekonomin kommer att kunna prestera när fall börjar stiga, medan den australiensiska regeringen försöker komma ikapp sitt vaccinprogram. RBA höll sina alternativ öppna om de ekonomiska förutsättningarna skulle försämras ytterligare, men för närvarande antar centralbanken ett “vänta och se” tillvägagångssätt för ekonomin. Inte överraskande sköt den australiensiska dollarn högre, när handlare försökte justera om.

Gårdagens nedgång på amerikanska marknader och mjukare Asien -session ser ut att översättas till en ganska platt öppen senare på morgonen för marknader i Europa.

EURUSD – hitta stöd på 1.1850 -området för tillfället. Ett fall under 1.1840 skulle kunna se en rörelse mot 1.1750. Så länge vi håller ovan stöd vid 1.1850, bör vi se ett steg mot 1.1975.

GBPUSD – kämpade med att återhämta sig igår och förblir sårbar för en drift tillbaka till 1,3820 -området, ett fall under 1,3800 kan se en återgång till 1,3720 -området. Ett drag genom 1.4020 -området öppnar åter en flytt tillbaka till majstopparna vid 1.4240.

EURGBP – fortsatte att pressa högre igår med risk för en rörelse mot 0,8580 -området. Stödet förblir nere nära 0,8500 -nivån. En paus under 0,8500 riktar sig mot en potentiell rörelse mot 0,8480 -området och lägre mot 0,8280.

USDJPY – med motståndet uppe på 109,80 ökar risken för ett steg mot 109,00, med en rast under att rikta in sig på 108,20 -området.

[ad_2]

Source link