Marknadsöversikt. PMI för tjänster pekar på ytterligare ekonomisk svaghet

[ad_1]

forex_nyheter_5Aktiemarknaderna tillbringade större delen av gårdagen på bakfoten över USA:s hustalare Nancy Pelosis resa till Taiwan, vilket föranledde ett motsvar från Kina, i form av tillkännagivandet av övningar och militära övningar med levande eld i Taiwansundet under de kommande två dagarna.

Amerikanska marknader kämpade också för uppgångar när statsobligationers räntor återhämtade sig kraftigt efter att en rad Fed-presidenter stött tillbaka på tanken att Fed var på väg att gå mjukt på ytterligare aggressiva räntehöjningar.

Denna mjuka finish i USA och en försiktig Asien-session ser ut att översättas till en något svagare europeisk öppning.

Tidigare i veckan såg vi den ekonomiska aktiviteten inom tillverkningssektorn glida tillbaka till ett krympande territorium för alla fyra av Europas största ekonomier, eftersom högre energipriser och störningar i leveranskedjan undergrävde förtroendet i hela regionen.

Denna trend förväntas replikeras i dagens PMI för tjänster även om vi kan förvänta oss att den ekonomiska aktiviteten i Spanien och Italien kommer att vara något mer motståndskraftig med tanke på hur väl turistsektorn kunde öka BNP för andra kvartalet i data som släpptes i slutet av förra veckan. Den franska ekonomin har också fått hjälp av turismökningen, där alla tre förväntas se ekonomisk aktivitet inom tjänster förbli i expansionsområde. Spanien förväntas bromsa till 52, Italien till 50,1 och Frankrike 52,1.

Tyskland förväntas vara undantaget från denna regel med om de senaste snabbsiffrorna är någon vägledning för att glida tillbaka till 49,2 från 52 i juni.

Den brittiska ekonomin har lyckats hålla sig bra, trots utmaningarna från stigande priser, men även här kan det mycket väl finnas en turismuppgång på spel, med tjänsteaktiviteten i juli som kommer att sakta ner från 54,3 till 53,3.

USA såg också en kraftig nedgång i kontraktionsterritoriet i de senaste snabba PMI-siffrorna till 47 och ett tvåårigt lägsta. Detta var verkligen en chockerande siffra och har väckt farhågor om att den amerikanska ekonomin mycket väl kan sakta ner kraftigt. Investerare kommer att titta för att se om ISM-tjänsterapporten visar liknande svaghet. Det finns också en oro för att motståndskraften på arbetsmarknaden kan dölja en djupare nedgång, såväl som en allmän brist på konsumentförtroende.

Försämringen av de ekonomiska siffrorna, tillsammans med Powells neutrala räckviddskommentarer förra veckan, har orsakat en kraftig nedgång i avkastningen under de senaste dagarna, eftersom marknaderna skiftar mot idén om en Fed-pivot. Denna tolkning fick kort tid igår från sådana som Mary Daly från San Francisco Fed, Loretta Mester från Cleveland Fed och Charles Evans från Chicago Fed. Alla tre trampade på samma linje att Feds arbete med inflationen inte var i närheten av att slutförts, och alla tre sa att de ville se tydliga bevis på fallande kärn- och rubrikinflation innan de saktade ner takten i räntehöjningarna, vilket drog räntorna från dagens lägsta nivåer. , och hålla locket på aktiemarknaderna.

EUR/USD – ett litet spill över 1,0275-området tog snart slut strax under 1,0300-nivån innan det gled tillbaka. Även om det är under det större motståndet vid 1,0350, kvarstår risken för en återgång mot paritet, och de tidigare bottennivåerna på 0,9950. En rörelse under 0,9950, mot 0,9660.

GBP/USD – har halkat tillbaka från 1,2300-området med stöd som kommer in på 1,2100-området, vilket är trendlinjestöd från de senaste bottennivåerna på 1,1760. Om detta håller bör den nuvarande upptrenden förbli intakt. Ett avbrott under 1,2080 signalerar en flytt tillbaka till 1,1980-området.

EUR/GBP – inställd på att förbli under press, medan under motstånd vid 0,8420-området, med aprillågorna på 0,8280 nästa viktiga stöd. Ett drag genom 0,8430-nivån riktar sig mot en rörelse tillbaka mot 0,8480. Under 0,8430-området förblir momentum negativt för en rörelse mot 0,8300-området.

USD/JPY – sjönk till 130,40 innan den återhämtade sig kraftigt. Biasen är fortfarande lägre efter att ha brutit under 50-dagars SMA. Motstånd kommer nu in på 134,80-nivån.

[ad_2]

Source link