Marknadsöversikt. PMI för tillverkningsindustrin kommer att försvagas ytterligare

[ad_1]

forex_nyheter_4De europeiska och amerikanska marknaderna upplevde sin bästa månatliga prestation sedan november 2020 i juli, och avslutade månaden mycket på uppåtgående.

Denna överavkastning skedde tvärtemot en förväntning om att de ekonomiska förhållandena sannolikt inte kommer att bli bättre från och med nu, främst på grund av oro över höga energipriser och den inverkan de förväntas ha på den ekonomiska aktiviteten under vintermånaderna.

Förra veckan fick ekonomin i Europa en välkommen dos av goda nyheter på grund av betydligt bättre än förväntade ekonomiska siffror för Q2 BNP från Frankrike, Italien och Spanien som alla såg en enorm förbättring av den ekonomiska produktionen överlag. I Frankrike växte ekonomin med 0,5 %, i Italien med 1 % och i Spanien med 1,1 %

Att denna förbättring kom till trots rekordhög inflation överraskade många, men när skälen till förbättringen väl blev uppenbara var överavkastningen vettig. Sommarens turismsäsong tycks ha gett de varmare klimaten i södra Europa en betydande turismuppsving när du väl har gått förbi problemen med reseavbrott, och förklarar också varför Tysklands ekonomi stagnerade under andra kvartalet.

Det betyder också att någon ekonomisk uppgång sannolikt inte kommer att hålla i sig när vi går in i hösten och är en trend som redan ser ut att visa sig i de senaste PMI-siffrorna.

På sätt och vis har denna trend med en kraftigt avtagande global ekonomi tjänat till att fungera som en fördel för marknaderna eftersom den verkar signalera potentialen för en politisk vändning från centralbankernas sida i förhållande till storleken och omfattningen av deras räntehöjningar cykel.

Denna trend förstärktes förra veckan av att Fed-ordförande Jay Powell sa att han med förra veckans räntehöjning kände att Federal Reserve nu var inom intervallet för vad centralbanken anser vara den neutrala räntan. Med KPI-nivåer på 9%, och som visar få tecken på att falla tillbaka kraftigt, verkade detta en ganska udda sak att säga, och har väckt mycket diskussion inom det ekonomiska samfundet.

Obligationsmarknaderna tycks å andra sidan ha dragit sin egen slutsats med en kraftig nedgång i räntorna, eftersom utsikterna till en grundare takt av stigande räntor prisas in på marknaderna.

För nu tycks det ha varit lite i vägen att stöta tillbaka Powells kommentarer förra veckan från olika Fed-tjänstemän, även om Minneapolis Fed-president Neel Kashkari sa i fredags att Federal Reserve var långt ifrån att backa i sin kamp mot inflationen , och att det hade mer att göra i det avseendet. Han sa att ytterligare en räntehöjning på 50 bps i september verkade rimlig för honom med tanke på de nuvarande utsikterna, men att högre än så kan behövas om kärnpriserna fortsätter att stiga.

Det är i alla fall inte vad marknaderna har reagerat på. Det finns en bred acceptans för tanken att ytterligare räntehöjningar kommer, inte bara i USA utan över hela världen, och RBA och Bank of England kommer att höja räntorna igen denna vecka. Frågorna som ställs nu handlar om graden av räntehöjningar och sedan hur snabbt räntorna börjar sjunka igen. Svaret på det kan ta ytterligare några månader att utvecklas, men det har väckt frågan om den nuvarande björnmarknaden är över?

Baserat på den aktuella prisåtgärden verkar svaret på det vara något för tidigt, med tanke på att det finns lite i prisåtgärden hittills som stödjer den prognosen.

För här och nu kommer den ekonomiska statistiken sannolikt att fortsätta att försämras med de senaste PMI-siffrorna för tillverkningsindustrin för Spanien, Italien, Frankrike och Tyskland som alla förväntas glida in i ett krympande territorium för juli.

Spaniens tillverknings-PMI förväntas falla från 52,6 till 49,9, Italien från 50,9 till 49,1, och Frankrike och Tyskland att falla till 49,6 respektive 49,2.

Den brittiska och amerikanska tillverkningssektorn förväntas vara mer motståndskraftig med 52,2 respektive 52,3. Vi har också de senaste ISM-tillverkningssiffrorna från USA, som förväntas ge en bredare bild av den amerikanska ekonomin med betalda priser och sysselsättningsdata. Uppgifterna om betalda priser kommer att vara särskilt anmärkningsvärda eftersom de har visat tecken på att mjukna upp under de senaste månaderna, och nådde en topp på 87,1 i mars och har varit lägre varje månad sedan dess. Dagens siffror för juli förväntas se den sjunka till sina lägsta nivåer i år på 74,9, ned från 78,5 i juni.

EUR/USD – måste ta ut 1,0275-området för att göra framsteg, med större motstånd på 1,0350-nivån. Medan under risken kvarstår för en återgång mot paritet, och de tidigare bottennoteringarna på 0,9950. En rörelse under 0,9950, mot 0,9660.

GBP/USD – spikade över området 1,2220 och 50-dagars SMA, innan den halkade tillbaka. Vi behöver se ett samordnat steg över 1,2230 för att målsätta ytterligare vinster. Vi har stöd vid 1.1980-området, och under det vid 1.1870.

EUR/GBP – nådde en tremånaders lägsta förra veckan på 0,8345, innan den återhämtade sig. Ett drag genom 0,8430-nivån riktar sig mot en rörelse tillbaka mot 0,8480. Under 0,8430-området förblir momentum negativt för en rörelse mot 0,8300-området.

USD/JPY – bias är fortfarande lägre efter att ha brutit under 50-dagars SMA med nästa mål på 131,20/50-nivån. Motstånd kommer nu in på 134,80-nivån.

[ad_2]

Source link