Marknadsöversikt. När amerikanska aktier sätter nya rekord, kan amerikanska löner hålla farten igång?


Europeiska aktier har gjort ganska hyfsade vinster den här veckan, och även om vi inte har sett rekordhöga nivåer som CAC 40 och DAX, kan det bara vara en tidsfråga, även som Stoxx 600 har gjort det varje dag, med FTSE 100 återigen känd för sin underprestanda.

De amerikanska marknaderna hade också en anständig dag. Nasdaq och S&P 500 satte också nya rekord i går, inför eftermiddagens efterlängtade jobbrapport i juli. I Asien i morse ser aktiemarknaderna ut att stänga veckan på ett blygsamt positivt sätt, med Nikkei 225 som stänger veckan högre och ASX 200 stänger strax under gårdagens rekordhöga. Marknaderna här i Europa ser ut att öppna blandat, eftersom investerare markerar tid före dagens amerikanska löner från andra länder än gården.

Det har varit mycket spekulationer om vikten av dagens jobbrapport när det gäller tidpunkten för en eventuell avsmalnande av tillgångsköp, samt när man kan förvänta sig en möjlig räntehöjning, oavsett om det är tidigt 2023 eller sent 2022. Verkligheten är oavsett dagens antal är det osannolikt att bilden blir tydligare efter att siffrorna sjunkit än vad det är nu, vilket innebär att denna månads Jackson Hole -symposium förmodligen inte kommer att erbjuda investerare den styrning av penningpolitiken som de hoppas att den kommer att göra. Detta beror på att ingen på FOMC verkligen har någon aning om hur den amerikanska ekonomin kommer att se ut om en månad från nu, än mindre om ett år.

Om vi ​​tittar på förra månadens löner i juni var det ett mycket bättre antal än väntat på rubriken. De 850 000 arbetstillfällena som läggs till var verkligen en anständig förbättring jämfört med maj -talet på 583 000, men det berättade inte för mycket om den övergripande situationen på den amerikanska arbetsmarknaden, när det gäller hur snabbt de amerikanska arbetarna som har hoppat av arbetskraften. sedan februari förra året kommer sannolikt att komma tillbaka.

Trots takten i rubriken steg arbetslösheten faktiskt till 5,9%, från 5,8%, medan undersysselsättningen sjönk från 10,2%till 9,8%. Samtidigt var andelen oförändrad 61,6%oförändrad. Detta verkar vara mer oroande för vissa på FOMC än den stora prisuppgång som vi för närvarande ser i några av de senaste ekonomiska uppgifterna, även om vi nu börjar se blygsamma bevis på att vissa priser kan svalna.

New York Fed-president John Williams är en medlem orolig över den bristfälliga deltagandesiffran, med tanke på var den var före pandemi på 63,4%. Sedan junirapporten har lite förändrats när det gäller den amerikanska ekonomin, med data i stort sett blandade, med de flesta förväntningar på att Fed kommer att vara kvar på autopilot fram till fjärde kvartalet, vad inflationen än gör.

Dagens julirapport kommer mot bakgrund av fortsatta förhöjda priser och veckovisa arbetslösa påståenden som tycks ha funnit en bas kring 400 000 -nivån, medan veckans ADP -rapport var mycket svagare än väntat och faller tillbaka till 330 000, långt under förväntningarna på 695 000. På baksidan av myntet visade båda ISM -rapporterna några anständiga vinster i sysselsättningskomponenterna, vilket tyder på att anställningarna i juli tog fart, och frågade frågan, vilka undersökningar ska vi tro?

Vissa amerikanska stater fasar redan ut några av de nödförmåner som tillkommit till följd av pandemin, i ett försök att tvinga människor tillbaka till jobbet och avstänga stimulansbetalningar, vilket förhoppningsvis hjälper till att öka deltagandet. Detta bör fungera delvis; Det är dock osannolikt att det räcker för att fylla de över 9 miljoner lediga jobb som för närvarande inte är besatta i den amerikanska ekonomin, och förmodligen inte förrän alla arbetslöshetsförmåner upphör i september och skolorna går tillbaka.

Detta verkar vara det som orsakar sömnlösa nätter i Federal Reserve. Hur många av de 7 miljoner människorna som inte längre är i arbetskraften och som inte återspeglas i den nuvarande andelen kommer att komma tillbaka? Hur många har gått i pension tidigare eller startat egna företag? Helt enkelt verkar det för tidigt att veta, och även om Fed kan prata om utsikterna till avtagande eller räntehöjningar, som Fed vice ordförande Richard Clarida gjorde den här veckan, kan de inte göra något åt ​​arbetsmarknadens rörlighet.

Konsensusförväntningarna för lönerna utanför gården är att 870 000 nya jobb ska läggas till i juli, efter att ha minskat från 925 000 för en dryg vecka sedan, med en rad förväntningar mellan 350 000 i den låga änden till 1,6 miljoner på den optimistiska sidan. Det är en och en halv spridning, så lycka till med att försöka plocka ut benen ur det.

På plussidan, om vi får ett steg högre i deltagandegraden till 61,8%, som prognoser antyder, kan det vara ett litet steg i rätt riktning och erbjuda tröst åt centralbankens tjänstemän att normaliteten långsamt återkommer. Det enda hindret för det är att infektionsfrekvensen stiger igen i vissa amerikanska stater, vilket innebär att incitamenten att återvända till arbetskraften kan komma att försenas lite längre.

EUR/USD – har äntligen glidit under 1.1850 -området och glidit mot 1.1825 -området. Bias kvarstår för ett drag mot 1.1750 medan det är under 1.1875 -området. Motståndet kommer också in på topparna denna vecka på 1.1900.

GBP/USD – ser bättre bud ut efter att ha hittat en bas nära 1.3870, men om vi inte kan komma tillbaka genom 1.4000 är vi fortfarande sårbara för ett steg mot 1.3820. Ett fall under 1,3800 talar för en återgång till 1,3720 -området. En rörelse genom området 1.4020 behövs för att öppna vägen högre.

EUR/GBP – gled tillbaka från 0,8560 -området tidigare i veckan och har nu glidit under 0,8500, med 0,8480 -nivån nästa support. Ett avbrott under 0,8480 riktar sig mot ett potentiellt steg mot 0,8280.

USD/JPY – fann stöd vid 108,70 på onsdagen, med den nuvarande rebounden som måste se ett steg genom 109,80 för att öppna 110,20 -området igen. Medan under 109,80 kvarstår risken för en rörelse mot 108,20 -området.Source link