Marknadsöversikt. Marknaderna är fortfarande försiktiga eftersom fall i USA och Kina Delta fortsätter att stiga


Europeiska aktier hade en svag start på veckan igår med svaghet i råvarupriserna som kompenseras av styrka i defensiven, med verktyg och sjukvård som överträffar, vilket i sin tur hjälpte FTSE100 att avsluta dagen blygsamt i grönt.

Det fanns också lite i riktningen för de amerikanska marknaderna, som också handlade tyst under förra veckans rekordhöjder, med Nasdaq som återfått några av fredagens förlorade mark.

En stor del av svagheten i råvarupriserna igår, där råoljan sjönk till en månadslåg, har varit oro över stigande Delta-variantfall i både Kina och USA, vilket fungerar som en broms på efterfrågan. Kina är ett särskilt bekymmer med tanke på störningarna som orsakats av översvämningar på senare tid i vissa delar av landet, vilket tycks göra det svårt att hålla igen nya virusutbrott, medan amerikanska fall ökade till sex månader högst.

Guld- och silverpriserna kraschade också kraftigt lägre innan de återhämtade sig, eftersom investerare såg fram emot veckans amerikanska KPI -tal, mot bakgrund av oro för att den senaste tidens ökade inflationstryck kan vara mer bestående än övergående.

Gårdagens kinesiska fabriksportnummer för juli visade ytterligare en ökning och steg tillbaka till 9% efter att ha sjunkit till 8,8% i juni. En del av vinsten var en följd av högre råolja- och andra råvarupriser, men det finns bevis för att priserna nu börjar plana ut och glida tillbaka, om de senaste nedgångarna i olika viktiga jämförelseindex för råvaror är någon indikation.

Asiens marknader har haft en lika lugn session som stigande virus oroar temperamentets entusiasm här och det ser ut att blöda in i dagens europeiska öppet, med de enda uppgifterna som är den senaste tyska ZEW -ekonomiska förväntningsundersökningen för augusti.

Detta förväntas minska till 55, efter att ha sjunkit till 63,3 i juli från 79,8 i juni. Bland de många orsakerna beror troligen på skadorna som orsakats av översvämningarna nyligen, samt oro för att återhämtningen i Kina slår en mjuk fläck.

På brittisk datafront visade de senaste BRC -detaljhandelsdata för juli att konsumtionsutgifterna bromsade en touch trots att alla restriktioner upphävdes, med online -utgifterna tillbaka, även om de fortfarande var motståndskraftiga. Utgifterna för teater, bio och sportevenemang ökade, liksom utgifterna för butiksförsäljning när kunderna återvände till high street. Liksom för liknande ökade försäljningen i juli med 4,7%, en minskning från 6,7%i juni.

EURUSD – ser blöt ut men måste pressa under 1.1740 -området för att öppna en återgång till marsläggen vid 1.1704 och november -nedgången vid 1.1603. Motstånd kommer in på området 1.1830.

GBPUSD – känns som att vi kunde se ett test av området 1.3820. Ett fall under 1,3800 talar för en återgång till 1,3720 -området. En rörelse genom området 1.4020 behövs för att öppna vägen högre.

EURGBP-publicerade en ny 18-månaders lägsta igår på 0,8462, med potential att gå lägre mot 2020-nedgången på 0,8280. Euron måste återhämta sig över 0,8540 -nivån för att stabilisera sig.

USDJPY – ser på kurs för att testa om 110,70 -området och juli -höjdpunkterna, efter förra veckans paus över 109,80 -området. Detta bör nu fungera som stöd för ytterligare ett ben högre.Source link