Marknadsöversikt. Lägre öppen för Europa när Omicron-fallen stiger

[ad_1]

forex_news_coronovirusEfter att ha tagit sig förbi förra veckans tre stora centralbanksräntemöten utan alltför mycket krångel, var den lilla förändringen av hållning från Federal Reserve och Bank of England när det gäller inflationen inte helt oväntat, även om tidpunkten för Bank of England räntehöjningen var.

Som alltid har det varit mycket diskussion om denna något hökaktiga lutning från båda centralbankernas sida, med mycket kritik från den tillfälliga sidan av debatten.

Verkligheten är att båda centralbankerna har varit tvungna att erkänna att den så kallade tillfälliga berättelsen som de har drivit på under de senaste 12 månaderna har visat sig vara felaktig, eftersom de har varit tvungna att konsekvent höja sina inflationsprognoser som förutsägelse efter förutsägelse har varit saknad.

Förra veckans marknadsnedgång var mindre att göra med förra veckans policyjusteringar från centralbankernas sida, och mer att göra med ökande oro för ökande Omicron-fall och utsikterna till nya låsningsrestriktioner under jul- och nyårsperioden.

Fredagens svaga amerikanska stängning sammanföll också med en mängd optioner och terminsförfall som ökade volatiliteten, även om det var anmärkningsvärt att Russell 2000 avslutade dagen högre, samtidigt som vi såg stora förluster för finans och stora teknikaktier.

När vi tittar mot den sista veckan före jul, mot bakgrund av förra veckans hackighet är det svårt att inte se den här veckan som någon annan, med tanke på att många människor mycket väl kan ha slutat i år redan och kanske planerar att göra det mellan nu och julafton.

Med rekordstora Covid-fall i Storbritannien under de senaste dagarna och nya begränsningar som har implementerats över hela Europa, känns det nästan som en återuppspelning av action för 12 månader sedan, med några forskare i Storbritannien som kräver en ny låsning före jul, i ett drag. det är sannolikt lika välkommet som tandvärk.

I Nederländerna har regeringen där aviserat en ny låsning, medan regeringar i resten av Europa håller krismöten om nya restriktioner, där Frankrike och Tyskland inför förbud mot ankomster från brittiska medborgare. I Irland har regeringen där sagt att alla barer, restauranger och biografer måste stängas vid 20.00.

Samtidigt drabbades USA:s president Biden av ett bakslag när demokraternas senator Joe Manchin förkastade skatte- och utgiftsplanen på 2 miljarder dollar på grund av oro över stigande inflation

Mot en sådan störande bakgrund ser dagens europeiska marknad öppen ut att se stora fall där sentimentet fortsätter att vara bräckligt, mot en bakgrund av oro över stigande inflation och centralbanker vars fokus har skiftat mot att hålla tillbaka inflationstrycket och ett virus som hotar att överväldiga hälsan system över hela världen.

EUR/USD – trots en push upp mot motstånd i 1,1385-området förra veckan, har vi återigen halkat tillbaka, vilket har hållit utsikten till ett omtest av 1,1185 novembers lägsta värde mycket på korten. Vi har även stöd på 1.1160-nivån. En flytt genom 1,1420 talar för en flytt tillbaka till 1,1520-nivån.

GBP/USD – förra veckans återhämtning tog oss tillbaka mot 1,3380-området; dock måste vi skjuta över 1,34000-området för att stabilisera och skjuta upp till 1,3500. Vi har fortfarande ett solidt stöd över 1,3160-området, vilket måste hålla för en långsiktig bas.

EUR/GBP – föll till 0,8450-området förra veckan innan det återhämtade sig. Motståndet kvarstår vid 200-dagars MA på 0,8560, när vi fortsätter att handla med intervall.

USD/JPY – fann stöd strax under 113,20-området förra veckan innan återhämtning. Vi har för närvarande motstånd vid förra veckans toppar på 114,30-nivån. Stödet förblir nära 113.20-området, såväl som 112.50-nivån. En flytt genom 114.30 mål 115.00.

[ad_2]

Source link