Marknadsöversikt. Kan marknaderna i Europa sluta högre för sjätte månaden i rad?

[ad_1]

news_pic_6Efter en dålig start på veckan har marknaderna i Europa dragit ner sig som en följd av två dagars starka företagsuppdateringar, vilket hjälpte till att driva Stoxx600 och FTSE250 till nya rekordhöjder.

Den stora frågan idag när vi kommer till månadsskiftet är, kommer återhämtningen under de senaste två dagarna att räcka för att se de europeiska marknaderna göra sina sex på varandra följande vinster varje månad? För närvarande ser marknaderna i Europa ut att se en något lägre öppning, efter ytterligare en session i Asien som har sett aktierna glida kraftigt, trots rapporter i går som föreslog att kinesiska tillsynsmyndigheter mjukade sin position på regleringen, av oro över omfattningen av den senaste försäljningen. av.

Om det var avsikten med att mildra positionen verkar det inte fungera. Verkligheten är att Kinas nyligen ingripande har släppt genien ur flaskan, och förtroendet verkar ha förändrats. I slutändan kommer ingen att riskera att sätta tillbaka pengar på marknader förrän tillsynsmyndigheter i Kina lägger lite kött på benen, och för tillfället är det allt de har, bara benen. Skadan av förtroende för de senaste händelserna kan redan ha skett.

Vi har sett en liknande trend spela i USA med Dow och S & P500 som båda gjorde nya rekordhöjder igår, trots nedslående amerikanska BNP för andra kvartalet och veckovisa uppgifter om arbetslösa, även om båda avslutade sina toppar för dagen och fortsatte att sjunka efter timmar efter Amazons senaste siffror gjorde investerare besvikna. Intäkterna för andra kvartalet låg i linje med förväntningarna, medan Q3-vägledningen också var lägre än förväntat, även om detta också måste ställas in i något slags sammanhang. Intäkterna översteg fortfarande 110 miljarder dollar till 113 miljarder dollar medan försäljningen för tredje kvartalet förväntades bli lika bra. De var bara inte tillräckligt bra.

Något kontraintuitivt bidrog besvikelsen över de ekonomiska uppgifterna till att stödja marknaderna till slut, helt enkelt på grundval av att det minskar sannolikheten för att Federal Reserve kommer att känna sig benägen att avta sitt program för inköp av tillgångar på något sätt aggressivt.

Det betyder inte att återhämtningen från pandemin sannolikt kommer att vända, helt enkelt kommer det att ta längre tid och bli lite mer utdraget, eftersom Delta -varianten fortsätter att skapa hinder för en snabbare återhämtning.

Medan det amerikanska BNP-talet för andra kvartalet var nedslående, kom 2% under förväntningarna på 6,5%, men den privata konsumtionskomponenten var mycket stark och steg 11,8%, jämfört med 11,4% under första kvartalet.

Detta kommer sannolikt att dyka upp i dagens personliga utgiftsdata för juni, som väntas återhämta sig från 0% i maj till 0,7%, medan personinkomsten förväntas minska -0,3%, en förbättring från -2% i maj.

De senaste inflationstalen, eller kärn -PCE som är Fed: s föredragna inflationsmått, väntas stiga ytterligare till 4% i juni från 3,9% i maj. Mot bakgrund av Fed -ordföranden Jay Powells kommentarer vid presskonferensen efter mötet, kommer detta sannolikt inte att orsaka för många krusningar, även om det kommer in lite varmt.

Fed har gjort det mycket tydligt att även om det har gjorts framsteg med centralbankens politiska mål var räntehöjningar ”ett sätt borta” från att bli verklighet. Detta verkar lägga en hög nivå för dem som kräver räntehöjningar så snart som nästa år, med gårdagens nedslående arbetslösa påståenden som hjälper till att förstärka den berättelsen.

Innan eftermiddagens amerikanska siffror kommer vi också att få syn på de senaste franska och tyska BNP -siffrorna för andra kvartalet, och Frankrike förväntas komma ur en teknisk lågkonjunktur med BNP för andra kvartalet förväntas förbättras till 0,8% från -0,1% under första kvartalet.

Tysklands Q2 BNP förväntas också vända -1,8% minskning under Q1 med en ekonomisk expansion på 2% Q2.

På inflationsfronten verkar det finnas lite förväntningar på ett betydande problem i de preliminära juli -siffrorna, trots gårdagens stora hopp i tyska juli -KPI till 3,1%, på EU -harmoniserad basis, även om det tyska huvudet hoppade till 3,8%.

Juli-uppskattningen för EU: s KPI förväntas ticka upp till 2%, medan kärnkPI förväntas mjukas till 0,7% från 0,9%. ECB kan ha ett nytt inflationsmål, men om dagens KPI-siffror är några riktlinjer verkar det fortfarande mycket långt från att komma nära att nå det.

EURUSD – har fortsatt att driva högre, och på kurs för en rörelse mot 1.1975 -området. Support kommer nu in på 1.1850-nivån, med ytterligare stöd på 1.1750-nivån.

GBPUSD – fortsätter att gå mot 1.4000-området, nu när vi har gått igenom området 1.3920 / 30, som nu ska fungera som stöd. En flyttning genom 1,4020-området öppnar en flyttning tillbaka till maj-topparna på 1,4240.

EURGBP – har inte kunnat bryta under 0,8500 -området, än så länge, vilket gör oss mottagliga för korta kläm. En paus här riktar sig mot en potentiell rörelse mot 0,8480 -området och lägre mot 0,8280. Motstånd kommer nu in på området 0,8580.

USDJPY – fortsätter att driva tillbaka mot 109,00 -området. En paus under 109.00 öppnar 108.20-området. Vi har nu motstånd på 109,80-nivån och bakom det vid 110,20.

[ad_2]

Source link