Marknadsöversikt. Har vi sett högsta amerikanska KPI?


Det var ännu en dag med rekordhöjder för Stoxx600 och FTSE250, igår, där FTSE100 också stängde med en månads höjdpunkt, eftersom försiktig optimism i Europa uppvägde oro över stigande Delta -variationer i Asien och i mindre utsträckning i USA, där infektionsfrekvensen också stiger.

Stigande obligationsräntor verkar börja verka som ett drag på Nasdaq, som stängde dagen lägre, inför viktiga inflationsdata senare idag från USA. USA: s 10-åriga avkastning har stigit i fem dagar i följd och stängde vid en högst på fyra veckor, medan USA: s tvååriga avkastning stängdes på en högst på tre veckor.

Medan Nasdaq slutade sänka båda Dow och S & P500 stängde båda på nya rekordhöjder, i efterdyningarna av den nya infrastrukturräkningen genom senaten, med Asiens marknader som fortsatte den motståndskraftiga tonen med en liknande positiv session.

När vi ser mot dagens europeiska öppet finns det en förväntan om en lika positiv fördom som vi ser mot eftermiddagens amerikanska KPI -tal.

Temperaturen i den amerikanska ekonomin ökade en hel del i de senaste KPI -siffrorna i juni, eftersom den övergripande inflationen såg ytterligare en stor ökning till 5,4%, med grundpriserna stigande till 4,5%, den högsta nivån sedan 1991, till stor del driven av ytterligare 10,5 % ökning av begagnade bilpriser, som har förblivit motståndskraftiga under de senaste månaderna.

Vi såg också en 1,5% ökning av energipriserna medan mat- och hyresinflationen också steg mer än väntat. PPI -priserna såg också en stor ökning i juni, vilket om de senaste trenderna är någon vägledning kan sippra in i dagens juli -KPI -tal, även om förväntningarna är på en liten nedgång.

I de senaste kärn -PCE -deflator -siffrorna för juni gick denna trend i omvänd riktning, eftersom priserna föll tillbaka i ett uppmuntrande tecken på att inflationstrycket mycket väl kan ha nått sin topp.

Även om Fed fortfarande kan hävda att den fortsatta prisuppgången är övergående, med tanke på där höjningarna sker, om Junis nummer inte markerar högvattenmärket, kan Fed-tjänstemän börja skifta lite mer obehagligt när vi går in på hösten, men vad som än händer den här veckan verkar färdriktningen mot en avsmalnande lite mer okomplicerad än för några månader sedan, med tanke på de senaste uppgifterna om jobb.

För närvarande köper marknaderna den övergående berättelsen, på grund av arbetsmarknadens motståndskraft, men om den nuvarande trenden med stigande priser fortsätter kommer “övergående” att göra mycket tyngre lyft än vad det gör nu.

Förväntningarna är att KPI i juli ska mjukna upp en touch, från 5,4%till 5,3%och kärnpriserna sjunka tillbaka till 4,3%, men om den senaste trenden med PPI är någon vägledning kan vi se en överraskning i priset, och inte ett drag lägre.

Om detta händer kan amerikanska räntor på 10 år ta ytterligare ett steg högre, mot 50-dagars MA och mot 1,40%, medan US-dollarn kan se ytterligare vinster över hela linjen.

EURUSD – stänga in stödet vid marsläggen vid 1.1704, med en paus under 1.1700, vilket öppnar utsikterna till en flytt mot novembernivån vid 1.1603. Motstånd kommer in på området 1.1830.

GBPUSD – håller under 1,3870 -området och gör ett test av 1,3820 -området. Ett fall under 1,3800 talar för en återgång till 1,3720 -området. Vi måste flytta tillbaka över 1.3880 för att rikta om 1.4000 -området.

EURGBP-fortsätter att gå nedåt och publicerar en ny 18-månaders lägsta på 0,8450, med potential att gå lägre mot 2020-nedgången på 0,8280. Euron måste återhämta sig över 0,8510 -nivån för att stabilisera sig och pressa tillbaka mot 0,8580.

USDJPY – en paus över 110,70 -området, öppnar potentialen för en rörelse mot höjdpunkterna i juli på 111,65, efter förra veckans paus över 109,80 -området. Detta bör nu fungera som stöd för ytterligare ett ben högre.Source link