Marknadsöversikt. Försäljning i Storbritannien för att få en boost i euro 2020?

[ad_1]

forex_news_12Återhämtningen från måndagsförsäljningen fortsatte snabbt igår, med FTSE100 som den anmärkningsvärda partiets pooper och gled tillbaka på grund av svaghet i 3 till 4 av sina större aktier, medan resten av Europa stängde högre för tredje dagen i rad.

Amerikanska marknader, och i synnerhet tekniska aktier, ledde vägen, med Nasdaq 100 som stängdes på ett nytt rekordhöjd, och S & P500 blev bara kort.

Denna positiva finish bör översättas till ett högre europeiskt öppet trots en svagare Asien-session och med stängda japanska marknader.

Gårsdagens ECB-möte gav inte mycket spänning när ECB: s president Christine Lagarde återigen pratade mycket medan han sa väldigt lite.

Den nya framåtriktningen visade bara att ECB sannolikt skulle vara extremt tillmötesgående under lång tid framöver, och om något motsvarade att ge en ganska misshandlad gammal bil ett nytt lackjobb och en snabb motorjustering. Det ser trevligare ut men det är fortfarande samma gamla banger under.

Idag kommer troligen huvudfokus att ligga på de senaste PMI-siffrorna i juli från Frankrike och Tyskland för tillverkning och tjänster, och med tanke på den senaste översvämningen i Tyskland, liksom Belgien och Nederländerna, är de kanske inte så lärorika.

Vi har sett att större delen av Europa långsamt minskar restriktionerna under de senaste veckorna och slutprodukten av allt som har varit en ökning av den ekonomiska aktiviteten, även om serviceaktiviteten fortsätter att hålla en touch, med tillverkningen bättre än.

Den tyska tillverkningen har utvecklats bra och har lagt upp nivåer över 60 varje månad i år, förutom januari, och det ser ut att fortsätta idag med en liten nedgång från 65,1 till 64,1.

Tjänsteaktiviteten har varit mycket långsammare, även om vi i juni såg att aktiviteten nådde ett treårigt högt, med förväntningar på en förbättring idag till 59,5

I Frankrike såg vi också att serviceaktiviteten nådde ett treårigt högt, eftersom begränsningarna för låsning blev lättare och detta ser ut att förbättras igen till 58,8, medan tillverkningen kan sakta ner till 58,3 från 59.

Det största bekymret nu är att en avmattning i den globala ekonomin och den senaste tidens lindring av penningpolitiken från Kina talar till en oro, att särskilt i Tyskland kan det vara så bra som det blir för PMI när vi går in i tredje kvartalet.

Trots förseningen med att lätta restriktionerna i juni i Storbritannien verkar det inte förväntas få en återhämtning i detaljhandelsförsäljningen efter den överraskande -1,4% -nedgången i maj. Detta är lite förvånande även om man tar hänsyn till de starka siffrorna i mars och april. Förväntningarna för maj var på en ökning med 1,5% så uppskattningarna kunde inte ha varit mer felaktiga.

Fallet var desto mer oväntat med tanke på att en motsvarande BRC detaljhandelsundersökning visade en anständig bättre prestanda för samma månad, med siffror som visade att försäljningen i maj ökade i bästa takt sedan pandemin drabbade Storbritannien.

Den totala försäljningen i maj ökade med 10% jämfört med 2019 och med mer än samma antal i april på två års basis, med klädhandlare de största förmånerna för en återgång till High Street.

Det spekulerades i att det dåliga vädret i början av maj mycket väl kunde ha påverkat efterfrågan, medan framtida bokningar av hotellboende inför införingen i maj inte troligen var lika starka som man ursprungligen trodde fram till halvtidsuppehållet, vilket kan hjälpa till att förklara varför ONS-numret för maj var så dåligt.

När vi ser mot dagens juni-siffror och en nedgång på -0,1% finns det en oro för att förseningen av avslappnande restriktioner kan ha slagit förtroendet, men den senaste detaljhandelsundersökningen för British Retail Consortium (BRC) för juni visade att det var långt ifrån fall.

Enligt BRC hade den brittiska detaljhandeln sitt bästa kvartal på rekord med utgifterna i juni ökade med 13,1% mot en minskning med 1,9% i juni 2019. Mat- och icke-livsmedelsförsäljningen var stark på grund av Euro2020 och andra sportevenemang som ledde till ytterligare utgifter .

Med fler människor som uppmuntras att semestra hemma kan förseningen med att ta bort resebegränsningar också fungera som en boost när fler istället bokar en hemresa.

Vi har också de senaste flash-PMI: erna i Storbritannien för juli; dock verkar vi se ökande skillnader mellan vad PMI-siffrorna säger till oss och vad vi ser från ONS-data.

Medan tillverknings- och byggnadsundersökningar har kommit över 60-nivån under de senaste tre månaderna, har de officiella ONS-siffrorna visat mycket svagare ekonomisk aktivitet. Samma avvikelse tycks nu manifesteras i tjänstedata, som har varit starka, medan detaljhandelssiffrorna visade en oväntad nedgång i juni.

Dagens siffror för juli förväntas visa ganska anständiga avläsningar än en gång, men med tanke på de senaste trenderna måste vi börja behandla dessa PMI-siffror med lite mer försiktighet med tanke på att de också utesluter några viktiga delar av ekonomin som fortsätter att kämpa.

En trend att hålla ett öga på är de högre kostnadspriser som rapporteras av företag när de kämpar för att skaffa det nödvändiga materialet för sina varor och tjänster.

EURUSD – 1.1750-nivån håller fast för nu, med en paus som potentiellt kan inriktas på lägre nivåer i mars på 1.1710, med lägsta november-nivå på 1.1610 nästa viktiga stöd. Vi måste se en rörelse genom 1.1880-nivån för att signalera en flyttning till området 1.1975.

GBPUSD – hittade stöd över 1,3570-nivån och februari-lägen på onsdag. Vi måste se en återhämtning över 1,3800-nivån för att stabilisera och minimera risken för ytterligare förluster.

EURGBP – misslyckandet med att komma längre än 0,8680, har sett euron glida tillbaka under 0,8600-området, liksom 0 8580. Vi måste nu se hur de senaste nedgångarna under 0,8520 reagerar på ytterligare svaghet.

USDJPY – hittade en bas på molnstöd strax över 109.00. Ett steg över förra veckans högsta på 110,65 öppnar ett steg mot de senaste topparna på 111.65.

[ad_2]

Source link