Marknadsöversikt. Federal Reserve och en stor vecka för vinst

[ad_1]

forex_news_10För en vecka sedan idag slog marknaderna kraftigt lägre när det gällde oro över effekten av stigande infektionsnivåer, tillsammans med stora ökningar i antalet människor som självisolerande kan ha på den ekonomiska återhämtningshistorien.

Berättelsen var inte bara en UK-specifik historia utan det fanns också tydliga bevis för att Delta-varianten var och driver upplopp utomlands, och i Asien specifikt där vaccinationsnivåerna fortfarande är mycket lägre än i Storbritannien och USA, och där länderna införs på nytt begränsningar och låsning över hela linjen.

Dessa bekymmer över stigande fall varade i början av det mindre än en dag vad marknaderna berörde, med tisdag som markerade den första dagen i en fyra dagars rebound som såg Stoxx600, liksom Dow, S & P500 och Nasdaq alla slog nya rekordhöjder.

Medan ingen av dessa bekymmer har försvunnit, när investerare balanserar tången som bekymmer om stigande inflation och saktar tillväxten, verkar fördelen av tvivlet lutar mot en återhämtning avtar, snarare än att man stoppade i sina spår, till stor del som ett resultat av företag som slår förväntningarna när de rapporterar om hur affärer går.

Uppsidan med denna inställning är att det är osannolikt att centralbanker har bråttom för att se omedelbart att minska sina obligationslån eller inköp av tillgångar, än mindre höja räntorna.

När vi ser fram emot den här veckans viktigaste händelser kommer investerarnas bästa att vara Federal Reserve-räntemötet, som startar i morgon, och där spekulationer om en diskussion om avsmalnande av tillgångsköp och en eventuell tidslinje sannolikt kommer att vara toppen av sinne.

Det är också inställt på att bli en hektisk vecka med resultatrapporter eftersom de stora tekniska giganterna rapporterar sina senaste kvartalsnummer.

Dessa är särskilt viktiga med tanke på att dessa teknologiföretag övervägande har drivit framåt på de amerikanska marknaderna till de senaste rekordhöjderna, och investerare vill inte se några tecken på en minskning av vägledningsförväntningarna under resten av året.

Från och med Tesla senare ikväll kan vi också se fram emot siffrorna från Apple, Amazon. Alfabetet, Facebook och Microsoft, tillsammans med en mängd andra högt profilerade namn under hela veckan.

Vad beträffar idag är skiffern ganska lätt med endast den senaste tyska IFO-klimatundersökningen för juli.

Förväntningarna är en förbättring över hela linjen, men det är oklart om översvämningen i Tyskland kan ha påverkat någon del av denna affärsundersökning. Det skulle vara förvånande om de senaste händelserna inte hade påverkat känslan, med tanke på de stora mängderna av skador på den ekonomiska infrastrukturen som orsakats av översvämningarna.

På valutafronten kommer det också att bli en stor vecka för den amerikanska dollarn, som har sett några anständiga vinster under den senaste veckan och månaden, med det amerikanska dollarindexet som nådde en tre månaders högsta nivå förra veckan, på förväntningar om avvikande centralbankpolitik. .

Förra veckan bekräftade ECB mer eller mindre att det inte skulle förändra penningpolitiken de närmaste tre till fem åren, och även om det har gjort vissa i styrelsen mindre glada, verkar det inte finnas aptiten där för ögonblick för att driva tillbaka för starkt mot det.

Dagens europeiska öppna ser ut att bli mjuk, med Asiens marknader som börjar veckan blandade på grund av svaghet i de kinesiska aktierna som har fallit kraftigt efter en kraftig nedslagning av kinesiska tillsynsmyndigheter inom sin teknik- och utbildningssektor. Nikkei å andra sidan är högre eftersom den spelar ikapp efter en två dagars paus i slutet av förra veckan.

En viktig borttagning från förra veckans volatilitet är att även om vi har sett de amerikanska marknaderna återhämta sig kraftigt från förra måndagens nedgångar, har enskilda marknader här i Europa underpresterat, med FTSE100 en speciell eftersläpning.

Det kan förändras den här veckan när vi får de senaste siffrorna från Rio Tinto, Glencore, Royal Dutch Shell och bankerna, Barclays, Lloyds och NatWest.

EURUSD – 1,1750-nivån fortsätter att hålla fast, men bristen på rebound är oroande. En lägre paus har potential att rikta nedgångarna i mars till 1.1710, med lägsta november-nivå på 1.1610 nästa viktiga stöd. Vi måste se en rörelse genom 1.1880-nivån för att signalera en flyttning till området 1.1975.

GBPUSD – hittade anständigt stöd över 1,3570-nivån förra veckan, vilket också var februari-läget. Vi måste se en återhämtning tillbaka över 1,3800-nivån för att stabilisera, och rikta in en återgång till 1,3900 och minimera risken för ytterligare förluster.

EURGBP – stötte på motstånd på 0,8680-nivån förra veckan, och har sedan gått tillbaka mot de senaste nedgångarna. Vi måste nu se om de senaste nedgångarna vid 0,8520 håller för tecken på ytterligare svaghet, mot 0,8480.

USDJPY – efter att ha hittat stöd vid 109.00-området förra veckan, måste vi se ett steg genom de senaste topparna på 110.65, för att rikta en flytt tillbaka till 111.65-området.

[ad_2]

Source link