Marknadsöversikt. Fed minuter underwhelm, som investeraren försiktighet växer


Igår var en blandad dag för marknader i Europa med lite i vägen för en betydande drivkraft på ett eller annat sätt, medan amerikanska marknader också gled tillbaka över ökande osäkerhet om ökande fall av deltavarianten, inte bara över USA, utan över hela USA världen, och särskilt i Asien.

Ytterligare svaghet på marknaderna i Asien över ökad oro kring Kinas regelverkskrav samt osäkerheten kring stigande Delta -fall ser ut att leda till ytterligare osäkerhet när vi ser mot en lägre europeisk öppenhet.

I går kvällar lät Fed -minuter inte lägga till något betydande till summan av den övergripande kunskapen om centralbankernas framtida avsikter med avseende på penningpolitiken som inte redan var känd i förväg.

Om något var innehållet i protokollet på duviska sidan, med hänvisningar till avsaknaden av väsentliga ytterligare framsteg, men då skulle de ha fått att protokollet förut daterade juli-uppgifterna, såväl som de uppåtgående revideringarna av Juni jobbrapport.

Protokollet förändrar verkligen inte förväntningarna på att en avsmalning är på väg, dess accepterade visdom nu när diskussioner om en avsmalning sannolikt kommer att börja snart, med en avmattning av inköpen som börjar någon gång under fjärde kvartalet, trots oro över viss svaghet i det mer senaste data, särskilt detaljhandel och konsumentförtroende.

Uppmärksamheten kommer nu att vända sig till nästa veckas Jackson Hole centralbanksymposium; som marknaderna kommer att hoppas erbjuder ytterligare ledtrådar om tidslinjer till en avtagning/avmattning i takten på månatliga tillgångsköp.

Dagens fokus kommer att ligga på de senaste amerikanska veckolösa yrkeskraven som förväntas komma ner till 365 000, från 375 000, och fortsatta krav som förväntas sakta ner till 2,8 miljoner.

Tidigare i veckan såg vi ett kraftigt fall i Empire Fed -tillverkningsundersökningen för augusti, så det kommer att vara lärorikt om vi ser ett liknande fall i den senaste Philadelphia Fed -tillverkningsundersökningen.

EURUSD – doppade kort under 1.1700 -nivån men lyckades inte följa upp. Ett ihållande drag under 1.1700 riktar om 1.1600 -området och förra novemberens nedgångar. Vi måste skjuta tillbaka genom 1.1830 -området för att omrikta 1.1900 -området.

GBPUSD – innehar över 1,3725 -nivån, vilket är 61,8% återfart av 1,3570/1,3985 uppåtgående drag. Vi har fortfarande motstånd vid 50-dagars MA och 1.3870/80-området. Ett drag under 1,3700 mål 1,3650.

EURGBP – inte mycket i vägen för rörelse igår, och medan över 0,8500 kan pressa upp till 0,8580 -området. Stödet återstår vid de senaste nedgångarna vid 0,8450 om vi hamnar under 0,8500 -nivån.

USDJPY – efter att ha misslyckats på 110,80 -nivån har vi hittat lite stöd på 109,10 -området, vilket har sett oss gå tillbaka till 110,20 -området.Source link