Marknadsöversikt. Fed-minuter och amerikanska data tyder på att en snabbare nedtrappning kommer snart

[ad_1]

forex_nyheter_11De europeiska marknaderna genomgick ännu en blandad session igår, där DAX föll till tre veckors lägsta nivå på grund av oro för att den nya tyska regeringen, under den nye förbundskanslern Olaf Scholz, skulle kunna vara på väg att genomföra ytterligare en fullskalig lockdown. FTSE100 lyckades å andra sidan stänga högre för tredje dagen i rad, hjälpt av motståndskraften i energisektorn, då oljepriserna stängde nära en veckas högsta.

De amerikanska marknaderna, efter att ha halkat lägre i den initiala handeln igår, ledda av Nasdaq, lyckades ta igen sina tidiga förluster och avsluta dagen högre inför dagens Thanksgiving-helg.

Med det i åtanke kan dagens europeiska marknadssession, även om den kommer att få en positiv start, mycket väl bli en dämpad affär allt eftersom dagen fortskrider, med största delen av uppmärksamheten troligen på hur den nya tyska regeringen hanterar Covid-nödsituationen som utspelar sig över hela landet. sjukvårdssystem.

Gårdagens Fed-protokoll verkar visa en centralbank som blir allt mer orolig över stigande priser och deras effekt på den amerikanska ekonomin. Föga överraskande var nedgångstakten ett ämne för diskussion, med vissa deltagare som ville ha en snabbare nedskärning än nuvarande 10 miljarder dollar i amerikanska statsobligationer och 5 miljarder dollar i värdepapper med säkerhet i hypotekslån. Under de senaste två mötena verkade det också vara mycket mindre förtroende för att det vi ser är av övergående karaktär när det gäller inflation.

I kölvattnet av gårdagens ekonomiska data för arbetslöshetsanspråk, personliga utgifter och inflationsdata kan vi bara förvänta oss att denna nervositet kommer att öka, och kraven på en snabbare nedtrappning ska öka när Fed nästa möte om tre veckor. Inte bara steg PCE-deflatorn till 4,1 %, utan veckovisa arbetslöshetsanmälningar sjönk till de lägsta nivåerna sedan 1969, medan privata utgifter i oktober steg med 1,3 %.

Ingen av dessa talar till en ekonomi i behov av den typ av stöd som Fed för närvarande ger den och lägger vikt till den oro som Fed ligger bakom kurvan när det kommer till penningpolitik.

Vi vet redan att James Bullard från St Louis Fed och Raphael Bostic från Atlanta Fed är några av de mer hökaktiga rösterna på FOMC, och de verkar nu få sällskap av några tidigare duvaktiga röster.

Denna förändring har redan uttryckts av sådana som Mary Daly från San Francisco Fed som sa att hon var öppen för att accelerera takten i avsmalningsprogrammet i kommentarer som gjordes i går. Hon har tidigare haft en tendens att luta sig mot den duva sidan i de senaste kommentarerna, så denna förändring är särskilt anmärkningsvärd och antyder att kalkylen ändras på FOMC.

Vad detta betyder för US-dollarn framgår inte bättre av US-dollarindex, som är på sina högsta nivåer sedan juli 2020, och som också skjutit till sin högsta nivå mot yenen på nästan 5 år.

Medan den amerikanska dollarn fortsätter att svepa allt inför sig, kommer Bank of England-observatörer att få möjlighet att lyssna på uttalandena från guvernör Andrew Bailey senare idag, när han talar vid ett Cambridge Union-evenemang, värd av Mohamed El-Erian, som har varit en högljudd kritiker av att Fed ligger bakom kurvan för sin penningpolitiska inriktning.

Förhoppningsvis kommer guvernör Bailey att ha noterat hur RBNZ kunde höja räntorna tidigare i veckan, i ett drag som var allmänt förväntat, och visar att framåtriktad vägledning när den görs på rätt sätt inte är svårt.

EUR/USD – fortsätter att sjunka mot de lägsta nivåerna i juni 2020 och området 1,1160/70. För att nedåttrycket ska minska skulle vi behöva se en tillbakaskjutning över 1.1400-området. En rörelse under 1,1150 kan utlösa ytterligare förluster mot 1,1000.

GBP/USD – biasen kvarstår för ytterligare nedgångar mot 1,3160, medan under 1,3500-området. Vi måste få fotfäste över 1.3500-området och sparka vidare genom 1.3520-området för att öppna upp 1.3600-området.

EUR/GBP – medan under 0,8440-nivån är risken för en rörelse under 0,8380 och en rörelse mot 0,8280. Över 0,8440 riktar sig mot 0,8480-området.

USD/JPY – har rört sig genom 115,20-nivån och öppnar utsikterna för en rörelse mot 116,00, och december 2016 som toppar på 118,60. Vi måste hålla oss över 114,50-nivån för att detta ska utvecklas.

[ad_2]

Source link