Marknadsöversikt. Fed inställd på att skissera konisk tidtabell

[ad_1]

news_fedDe europeiska marknaderna genomgick en något blandad session igår, där tyska DAX närmade sig sina senaste rekordnivåer över 16 000, medan FTSE100 halkade tillbaka.

USA:s marknader har å andra sidan fortsatt att gå från klarhet till klarhet, med rekordhöjder för Dow, S&P500 och Nasdaq inför dagens Fed-möte som förväntas beskriva de första stegen för en nedtrappning av dess obligation på 120 miljarder dollar per månad köpprogram.

Innan dess har vi den senaste ADP-lönerapporten för oktober, som kommer att visa en blygsam nedgång från 568 000 jobb i september, med 400 000 nya jobb. Vi förväntas också se en blygsam förbättring av de senaste ISM Services-siffrorna för oktober till 62, från 61,9.

Med Bank of Englands möte i morgon, mitt i förväntningarna om en blygsam 0,15 % höjning av basräntan, förväntas det senaste PMI för tjänster för oktober bekräftas till 58, en betydande uppgång från septembers 55,4. Denna förväntning om en räntehöjning har väckt oro i vissa delar av att Bank of England kan vara på väg att göra ett betydande politiskt misstag. Detta verkar något hyperboliskt i det bredare schemat, med tanke på att det redan är prissatt. Centralbankernas större problem är hur man dämpar förväntningarna om framtida räntehöjningar, inte det här första.

Medan vi har sett en ökande oro för att Bank of England kan vara på gränsen till ett politiskt misstag genom att höja räntorna, är debatten kring Federal Reserve den raka motsatsen eftersom det finns ett ökande antal röster som säger att de flyttar för långsamt.

Dagens Fed-möte förväntas allmänt sett se centralbankens layout en tidtabell för att påbörja nedtrappningen av dess program för köp av tillgångar, mot en bakgrund av stigande energipriser, såväl som fabrikspriser som är på fleråriga toppar.

Det verkar finnas ett växande erkännande bland ett ökande antal Fed-tjänstemän att inflationen sannolikt kommer att vara mycket mer ihållande än vad som tidigare trotts. Det är uppenbart att Feds berättelse om att agera har flyttats bort från arbetsmarknaden, och det finns en bredare erkännande om stigande inflationsrisk, men när väl den avsmalnande tidtabellen har skisserats kommer Fed-tjänstemän att komma under ökande press att skissera en tidsplan för en räntehöjning, ett drag som Fed-ordförande Jay Powell redan har indikerat inte är nära förestående och kan vara nära förestående. så länge som ett år bort.

Vid sitt senaste möte ökade antalet FOMC-medlemmar som såg potentialen för en räntehöjning nästa år från 7 i juni till 9, vilket innebär att kommittén är jämnt fördelad, men matematiken har förändrats något sedan dess med både Rosengrens avgång från Boston Fed och Kaplan från Dallas Fed, som båda förmodligen var mer till den hökiska sidan av debatten.

När nedtrappningen väl har börjat kommer matematiken sannolikt att förändras när data utvecklas, vilket innebär att en räntehöjning för 2022 mycket väl kan bli en majoritetsuppfattning i slutet av detta år, vilket skulle vara en betydande förändring i tänkandet från tidigare i år.

En snabbare nedtrappning skulle också kunna föra fram detta datum, särskilt om beslutsfattarnas tänkande skulle ändras när vi går in i 2022, med de flesta förväntningar på en initial minskning på 10 miljarder USD i statsobligationer och 5 miljarder USD i värdepapper med säkerhet i hypotekslån.

Powell kommer att behöva beträda en känslig väg i sin presskonferens efter mötet för att dämpa marknadens förväntningar om tidslinjen för den första räntehöjningen, samtidigt som han målar upp en optimistisk men försiktig utsikt för den amerikanska ekonomin.

EUR/USD – har fortfarande motstånd vid 1,1620-området som vi behöver gå bortom för att rikta om 50-dagars MA på 1,1700-området. Stödet ligger kvar på 1,1520-området och som lägst i oktober. Ett avbrott under 1,1500 är inriktat på 1,1400-nivån.

GBP/USD – medan pundet fortsätter att kämpa under 50-dagars MA på 1,3720, kvarstår risken för en återgång mot 1,3570-nivån, och möjligen lägre. Vi behöver se en rörelse tillbaka över 1,3730 för att stabiliseras.

EUR/GBP – närmar sig nu 0,8520-området, med stöd nu på 0,8480-området. Över 0,8530 återinriktar 0,8580-nivån. Under 0,8470 omriktar de senaste bottennivåerna till 0,8400.

USD/JPY – har fortfarande motstånd vid topparna i november 2017 på 114,75, varav ett avbrott öppnar 116,00-området. 113.20-området är fortfarande ett viktigt stöd, följt av 112.40-området.

[ad_2]

Source link