Marknadsöversikt. Fed -beslutet är nyckelfokus senare idag, eftersom Evergrande -osäkerhet kvarstår

[ad_1]

nyheter_22_feb_2Vändningstisdag kan ha varit en lämplig beskrivning för marknader i Europa igår, men prestanda på amerikanska marknader var mycket mindre sprudlande, med S & P500 och Dow båda stängde dagen lägre, efter att de först såg ut som om de skulle följa efter och lägga upp en hyfsad rebound.

Att misslyckandet med att återhämta sig även några av måndagens förluster är lite oroande när det gäller den allmänna köpdip -berättelsen, även om amerikanska terminer nu är positiva igen. Den amerikanska dollarn avslutade dagen i stort sett oförändrad.

I Europa var återhämtningen mycket mer robust, med FTSE100 som kort lyckades ta om 7000 -nivån innan den gled tillbaka igen, medan DAX och CAC40 också lyckades göra anständiga vinster.

Det verkar finnas en acceptans om att ett Evergrande -misslyckande mer är en fråga om när och inte om, och den verkliga frågan är hur eventuella nedfall hanteras, med fokus nu på morgondagens utländska obligationsbetalningsfrist, efter att företaget missat några återbetalningar av lån tidigare Denna vecka. Bilden om detta är fortfarande osäker efter ett vagt uttalande i morse från dess Henga -enhet om att det hade nått en överenskommelse om några av sina inhemska obligationskuponger, men det nämndes inte om dess betalningar i amerikanska dollar. People’s Bank of China injicerade också extra likviditet när marknaderna på fastlandet i Kina återvände från sin paus.

Trots denna injektion och återkomsten av fastlandskinesiska marknader har Asiens marknader fortfarande haft en negativ session, men förlusterna har varit blygsamma, vilket tyder på att känslan kan stabiliseras, medan Japans bank lämnade penningpolitiken oförändrad.

Dagens europeiska öppet ser ut att bli positivt efter gårdagens återhämtning, med huvudfokuset nu i riktning mot Federal Reserves penningpolitiska beslut, även om oron för Evergrande kvarstår.

Ännu viktigare, med ordförande Powell för att tala senare, kommer investerare att försöka avgöra om de senaste händelserna kring stigande energipriser och Evergrande har förändrat den rådande berättelsen, som fram till för en vecka sedan hade varit mycket att detta möte var en vägpunkt på väg till lönesumman i september, som ska betalas den 8 oktober. Ett anständigt antal i oktober skulle mer eller mindre sätta igång en tidslinje till början av en avsmalnande av tillgångsköp antingen i december eller januari.

Strax innan rapporten om lönesedlarna i augusti släpptes fanns en utbredd förväntning om att dagens möte skulle vara en möjlighet för den amerikanska centralbanken att signalera starten på just ett sådant program för att minska sitt låneprogram på 120 miljarder dollar i månaden i månaden.

Ett månatligt antal på 235 000 kr betalas till den berättelsen, men det betyder inte att en avsmalnande av obligationsköp inte kommer att hända, det kan bara ta lite längre tid att utvecklas, med de flesta smarta pengarna på det som börjar i december .

Verkligheten är att det inte finns någon anledning till att det inte kunde hända tidigare med tanke på den amerikanska ekonomin nu, i förhållande till var den var i december förra året. Om ECB kan börja minska mängden PEPP -program finns det absolut ingen anledning till att Federal Reserve inte kan följa efter, trots den dåliga augusti -rapporten.

Det finns föga tecken på att någon av de så kallade hökarna på FOMC börjar ringa tillbaka sina förväntningar på en minskning, trots de senaste blandade meddelandena från Dallas Fed-president Robert Kaplan.

Rädslan är att Federal Reserve börjar bli för nöjd med stigande inflationsrisker, särskilt med konsumentpriserna redan på den högsta nivån sedan början av 1990 -talet.

Eftersom många av Fed -medlemmarna som efterlyser en nedskalning av obligationsinköp är röstmedlemmar nästa år, är tidpunkten för en avsmalning fortfarande mycket en fråga om när och inte om. Med andra ord, december, eller möjligen senare. Uppmärksamhet kommer också att fokuseras på prickplanerna för att avgöra om fler Fed -medlemmar har ökat sina förväntningar på den första räntehöjningen, med ytterligare punkter som flyttas in i 2022 som sannolikt kommer att skicka en mycket hökisk signal. I mötet i juni var det 7 punkter som indikerar en höjning av räntan 2022, så en ökning kan mycket väl ses som hökig och kan också signalera en snabbare avsmalning. Ett drag åt andra hållet skulle uppenbarligen tolkas som duvigt.

Den enda fluga i salvan med tanke på riskerna från händelser i Kina är om Fed intar en mindre hökaktig ståndpunkt i morgon för att köpa sig en tid tills situationen blir tydligare.

EURUSD – håller för närvarande över 1,1700 -nivån, med det huvudsakliga stödet i augusti på 1,660. Bristen på uppföljning tyder på att vi kan se en återhämtning mot förra veckans toppar vid 1.1845, men vi har också motstånd vid 1.1760.

GBPUSD – fallet genom 1.3725 -nivån öppnar potentialen för ett omprov på augusti -nedgången vid 1.3600 och möjligen 1.3570. Vi måste se en rebound tillbaka över 1.3730 för att stabilisera och öppna ett drag mot 1.3800.

EURGBP – pressat tillbaka över 0,8560 -området, som nu fungerar som stöd, och öppnar utsikterna till en rörelse mot topparna denna månad på 0,8610. Fortfarande intervallhandel för tillfället.

USDJPY – om vi faller tillbaka under 109,00 -området kan vi se ett steg tillbaka till 108,60 -nivån. Motståndet kvarstår nära 110.20.

[ad_2]

Source link