Igår var det ännu en positiv dag för de europeiska marknaderna, som steg för tredje dagen i rad, ryckte upp oron i början av veckan om den kinesiska fastighetsmarknaden och trots bevis på att den bredare ekonomin avtar, på grund av ökande begränsningar i leveranskedjan.

FTSE100 gjorde sitt bästa för att återupprepa sin roll som den fleråriga partipoopern, glida tillbaka från sina intradagshögar, för att sluta på negativt territorium, vilket i någon del kan ha varit ner till den kraftiga uppgången i pundet och förgyllda avkastningar. Trots det är marknaderna i Europa såväl som USA nu tillbaka på positivt territorium för veckan, ett scenario som inte såg särskilt troligt ut på måndagen, då rädslan för en Evergrande -konkurs fick investerare att cirkulera vagnarna.

De amerikanska marknaderna hade ytterligare en solid session med S & P500 och Nasdaq som båda stängde tillbaka över sina 50-dagars MA, medan marknaderna i Asien i morse var blandade då deadline för Evergrande US-dollarbetalning kom och gick utan uppdatering om när och om det skulle vara betalat. Vi inleder nu en avdragsperiod på minst 30 dagar innan en standard kan deklareras, med kinesiska tillsynsmyndigheter som uppmanar företaget att undvika ett fallissemang, och ytterligare obligationsbetalningar förfaller också under den perioden.

Nikkei 225 var högre när Japan spelade in efter en helgdag på torsdag, medan kinesiska myndigheter lade till likviditet för en tredje dag i rad.

Ökningen på aktiemarknaderna kom trots en kraftig höjning av avkastningen som gjorde att USA: s 10-år nådde en tre månaders högsta, och den brittiska 10-års förgyllda avkastningen stängde på sin högsta nivå på över 2 år.

Ökningen i räntorna i Storbritannien var särskilt anmärkningsvärd, efter att Bank of England signalerat oro över det stigande inflationstrycket och sagt att det sannolikt kommer att nå långt över 4% vid årsskiftet och att en “blygsam skärpning av penningpolitiken” kan krävas i inte alltför avlägsen framtid. Marknaderna förde fram förväntningarna för den första räntehöjningen till slutet av första kvartalet nästa år, vilket i sin tur bidrog till att få ner pundet till en månadslåga mot den amerikanska dollarn.

När vi ser fram emot dagens europeiska öppna, där vi kan förvänta oss att se små förändringar, kommer troligen huvudfokus att ligga på Tyskland, och inte bara för att solen går ner på Angela Merkels tjänst som tysk förbundskansler i helgen, men också vi har den senaste tyska IFO -företagsklimatundersökningen på en vecka där IFO sänkte sina utsikter för den tyska ekonomin i år.

Gårdagens snabba PMI för september pekade på en kraftig avmattning av den ekonomiska aktiviteten från föregående månad, eftersom stigande energipriser och svårigheter att skaffa delar och material föranledde en tillbakadragande i både tillverkning och tjänstesektorn.

Dagens tyska IFO Business klimatundersökning förväntas visa ytterligare en blygsam nedgång, från 99,4 i augusti till 99 i september.

EURUSD-återhämtade sig från 1.1680-nivån och nu tillbaka över 1.1700, med utsikterna kan vi ha sett en kortsiktig bas. En paus över 1.1760 öppnar en återgång till 1.1840 -området. Ett avbrott under 1.1650 öppnar möjligheten att flytta till 1.1600/10 -nivån och november 2020 är lägsta.

GBPUSD – kraftig vändning från 1,3600 -området igår och återvände till 1,3725 -nivån, som förväntat. Vi måste nu se ett drag över 1.3775 för att åter öppna en väg mot området 1.3900. Ett drag under 1,3600 riskerar 1,3400.

EURGBP – föll tillbaka från 0,8610 -området och halkade tillbaka under 0,8560 till ett lägsta av 0,8537, med förspänningen nu tillbaka mot botten i det senaste intervallet. Har också support på lägsta nivån denna månad på 0.8500/10.

USDJPY – de starka rörelserna under de senaste två dagarna tyder på att vi kunde se en rörelse över 110,50 mot de tidigare topparna på 111,60, med interimistiskt motstånd vid 110,80 -området. Support finns kvar på 109,00 -området.Source link