Marknadsöversikt. Europa ställer in på lägre öppet när Q3 får en långsam start för Kina


Förra veckan var det fler rekordhöjder för europeiska aktier med DAX, som gick med i FTSE250 och Stoxx600 på nytt territorium, med CAC40 inte alltför långt efter när den stänger in sig på sina egna tidigare rekordtoppar som sattes i början av millenniet.

Det verkar finnas väldigt lite bevis för att ökande fall av deltavarianter i Asienregionen orsakar marknader något nära ångest eller sömnlösa nätter, även om optimismen över återhämtningshistorien i USA tog en träff på fredagseftermiddagen efter att Michigan -konsumentförtroendet slog tio. -år lågt.

Detta hindrade inte amerikanska marknader från att gå med nya rekord för S & P500 och Dow Jones, även om det gjorde att den amerikanska dollarn höll kraftigt lägre, eftersom marknaderna justerade sin tidslinje för en eventuell avsmalnande av obligationsinköp mot slutet av året.

Som en konsekvens av fredagens svaga konsumentförtroende sänkte USA: s 10-åriga avkastning veckan lägre, efter att ha tillbringat större delen av veckan på ett starkt positivt territorium. Det verkar vara en ganska betydande överreaktion på grundval av en del data, och en sentimentbaserad del av det.

Huvudfokus den här veckan förväntas ligga på de senaste Fed -protokollet, som väntas på onsdag, och amerikanska detaljhandelsdata för juli, som ska betalas i morgon. Ett svagt konsumentantal i morgon kan mycket väl undergräva den senaste tidens optimism i USA: s återhämtningshistoria när vi ser fram emot tredje kvartalet och bygger vidare på andra kvartalet.

Även om diskussionerna om avsmalnande av obligationsinköp förväntas dominera den här veckan, har allt som diskuterades vid det senaste Fed -mötet redan omkörts av de senaste händelserna, nämligen de två senaste starka jobbrapporterna, den uppåtjusterade junirapporten samt stark julirapport.

Alla tvivel om styrkan i USA: s återhämtning, och i synnerhet den amerikanska konsumenten, kommer bara att förvärra oro över motståndskraften i den globala återhämtningen som helhet, med tanke på oro över en avmattning i den kinesiska ekonomin som i morse visade ytterligare tecken på ökad bräcklighet.

De senaste handelsuppgifterna i Kina tycktes tyda på att den interna efterfrågan inom världens näst största ekonomi redan är på väg att minska, och dagens detaljhandels- och industriproduktionsantal verkar bekräfta en del av denna oro. Handelssiffrorna för juli visade att den kinesiska ekonomin fick en svag start på tredje kvartalet, eftersom exporten sjönk till sina lägsta nivåer i år.

Importen var svagare i juli, medan de senaste översvämningarna över Kina mycket väl kan ha påverkat efterfrågan, tillsammans med stigande Delta -variantinfektioner. Ökningen av deltainfektionshastigheter har redan fått kinesiska myndigheter att återinföra rullande lockdowns över hela landet, en handling som sannolikt kommer att minska den sammanlagda efterfrågan ytterligare.

Alla dessa faktorer verkar ha bekräftats med morgondagens detaljhandelsförsäljning i juli som sjönk kraftigt och kom in på 8,5%, ned från 12,1%i juni och mycket lägre än uppskattningar på 11,5%. Industriproduktionen avtog också kraftigt till 6,4%, en minskning från 8,3%. Denna avmattning kommer sannolikt inte att bli en engångsperiod med tanke på att Kina verkar anta en noll-Covid-politik, en politik som med tanke på delta-variantens mycket smittsamma karaktär sannolikt kommer att vara svår att uppnå.

Det kommer också att bli en viktig vecka för pundet med publiceringen av de senaste uppgifterna om inflation, arbetslöshet och detaljhandel. Den senaste hawkiska lutningen från Bank of England har gett pundet en extra flytkraft nyligen, och några anständiga siffror denna vecka kan fungera som en medvind för GBP -tjurar, efter den senaste svagheten.

Morgonens svaghet i de senaste ekonomiska uppgifterna från Kina bland oro över återhämtningen verkar ha fungerat som ett drag mot känslan i Asien, och det ser ut att bli en kraftigt lägre europeisk öppning

EURUSD – efter att ha samlat ihop de dubbla nedgångarna på 1.1704 och därefter sett ett drag tillbaka över 1.1770 måste vi skjuta tillbaka genom 1.1830 -området för att markera en återgång till 1.1900 -området.

GBPUSD-återhämtade sig från strax över 1.3780-supportnivån, men för att stabilisera och signalera en återgång till intervallshöjderna måste vi bryta över 50-dagars MA vid 1.3870 och rikta in en återgång till 1.3950-området. Stödet förblir tillbaka på 1,3780/90 -området.

EURGBP – stötte på motstånd vid 0,8520 -området, efter förra veckans rebound från 0,8450 -nivån förra veckan. Medan vi är under 0,8510/20 har vi fortfarande potential att gå lägre mot 2020 års lägsta nivå på 0,8280. Euron måste återhämta sig över 0,8510/20 -nivån för att stabilisera sig och pressa tillbaka mot 0,8580.

USDJPY – förra veckans misslyckande på 110,80 -nivån har den amerikanska dollarn glidit kraftigt tillbaka, under 110,20, genom 109,80 och kan mycket väl se ett omprov på 109,20 -området och förra veckans lägsta på 108,75.Source link