Återkomsten av de amerikanska marknaderna introducerade en mycket mjukare ton efter vinsterna för de europeiska marknaderna på måndagen, eftersom investerare fortsatte att fundera över den större effekten av fredagens dåliga löneskattrapport.

Olika nedgraderingar till amerikanska tillväxtutsikter, med Goldman Sachs som nedgraderar sina ekonomiska utsikter för den amerikanska ekonomin tycks ha föranlett en omvärdering av var marknaderna kan gå nästa, inför en eventuell utjämning av stimulansåtgärder under de kommande månaderna.

Mot dessa farhågor om en svagare utsikter har jobbrapporten i augusti också tjänat till att kristallisera farhågor, att efter en anständig sommar rullar den ekonomiska återhämtningen över, ungefär samtidigt som centralbankerna börjar titta på att minska några av sina nödstimuleringar åtgärder.

Det var anmärkningsvärt att medan vi såg Dow och S & P500 glida tillbaka igår, gick Nasdaq bättre än den sista dagen, medan den amerikanska dollarn rörde sig högre.

Nedgången i amerikanska aktier och en blandad Asien -session ser ut att leda till en svagare europeisk öppning i morse, även om Nikkei 225 har bibehållit sin motståndskraft som rör sig över 30 000 -nivån för första gången sedan april.

Eftersom fredagens nedslående löneskatt i augusti fortfarande är färskt i minnet kommer dagens JOLTS -rapport för juli att vara en påminnelse om att arbetsmarknaden fortfarande har en lång väg att gå innan den normaliseras.

Det är också viktigt att notera den eftersläpning som JOLTS -rapporten har, med förväntningar på att vi fortfarande kan se lediga platser glida tillbaka från 10m -antalet som vi såg i juni, på grund av det stora antalet jobbvinster i julirapporten om över 1m nya jobb.

Fed’s Beige Book of Economic conditions ska också ge investerare en ögonblicksbild av den amerikanska ekonomin och var den är i förhållande till den tidigare undersökningen. I juli stod det att ekonomin hade stärkts med måttlig till robust tillväxt, vilket var en betydande uppgradering till den tidigare rapporten i maj. På baksidan var det ett erkännande att leveransstörningar blev allt vanligare, med brist på arbetskraft och råvaror som orsakade problem.

Det fanns också oro över priser som ökade i en “över genomsnittlig takt” och flera regioner förväntade sig att ingångskostnader och försäljningspriser skulle klättra ytterligare under de kommande månaderna.

Med avmattningen i anställningen i augusti och allmänna prishöjningar sedan dess, är den mest anmärkningsvärda delen sannolikt huruvida synen på den amerikanska ekonomin har förändrats och om företagen är lika säkra på att anställa åtaganden som de var då.

Innan dess har vi ytterligare ett centralbanksmöte, som följde på gårdagens RBA -möte, där den australiensiska centralbanken följde upp med sitt åtagande att avveckla varje vecka obligationer, dock i en duvig twist de åtog sig att förlänga dem till februari 2022.

Bank of Canada kommer sannolikt att vilja hålla en lägre profil idag med ett val som kommer den 20 september med centralbanken som erkänner de svagare ekonomiska utsikterna och håller tillgångsköp stabila på 2 miljarder dollar i veckan, efter att ha skalat ner dem med C 1 miljard dollar i veckan i juli och lämnar räntorna oförändrade.

Precis som alla andra lider också Kanada av ett inflationstryck över genomsnittet, med KPI upp på 3,7% i juli, långt norr om centralbankernas målband, men som alla andra centralbanker har de tappat linjen att det är övergående.

Bitcoin-priserna sjönk också i går och sjönk till ett lågande på fyra veckor, samtidigt som El Salvador antog krypton som lagligt betalningsmedel.

EURUSD – misslyckandet vid 1.1910 förra veckan håller förspänningen mot baksidan och en flytt tillbaka till området 1.1800. 1.1780/90 -området är fortfarande det viktigaste stödområdet. Vi måste övervinna 1.1920 -området för att rikta om 1.1975 -nivån.

GBPUSD – 1,3900 -området är fortfarande ett viktigt motståndsområde och har nu glidit under trendlinjestödet från augusti -nedgångarna, vilket potentiellt öppnar för en återgång till 1,3680 -området. Motståndet kommer nu in på 1.3870.

EURGBP – misslyckades vid 0.8610 -området igår, och medan det ligger under förspänningen kvar för en återgång till 0.8550 -området, på väg till 0.8520. Ovanför 0,8610, riktar sig till 0,8640 -nivån.

USDJPY – klämmer tillbaka till trendlinjeresistens från höjdpunkterna i juli på 110,35. Detta måste hållas för att förhindra en återgång till 111.00 -området. Medan under 110.40 kvarstår förspänningen för ett omprov av 109.10 -området.Source link