[ad_1]
Fredagens amerikanska lönerapport var den bästa av alla världar för aktiemarknader som inte var för varma och inte för kalla, med Federal Reserve inställd på att påbörja nedtrappningen av sitt program för köp av tillgångar på $120ba månad senare denna månad.
531 000 nya jobb lades till på den amerikanska arbetsmarknaden i oktober, samtidigt som vi också såg en anständig uppgradering till september från 194 000 till 312 000, vilket skickade S&P500 till en kort handel norr om 4 700-nivån och ett nytt rekord, med fler rekordnivåer för Dow, Nasdaq och Russell 2000.
Arbetslösheten sjönk till 4,6 %, från 4,8 % medan arbetskraftsfrekvensen förblev oförändrad på 61,6 %. På vilket sätt som helst är dessa siffror positiva och med stigande löner bör sysselsättningstillväxten när vi går mot årsskiftet accelerera. Detta tycks redan bekräftas i siffrorna för fortsatta anspråk som bara ligger 400 000 över där de var pre-pandemi.
Även om inflationen fortfarande är ett tydligt och aktuellt problem, föll obligationsräntorna över hela linjen förra veckan med tvååriga räntor som visade sin största veckovisa nedgång på över ett år, medan 10-årsräntorna föll tillbaka för andra veckan i rad.
Förra veckans tryck tillbaka av RBA, Federal Reserve och Bank of England om utsikterna till en nära förestående räntehöjning ledde också till en kraftig uppgång i obligationspriserna och en nedgång i räntorna. Naturligtvis, med de senaste amerikanska KPI-siffrorna som kommer att komma in på sina högsta nivåer sedan 1990 senare denna vecka, finns det många skäl att vara orolig för att centralbankerna är alldeles för nöjda med de olika problemen som upplevs runt om i världen. av stigande energipriser och störningar i leveranskedjan kan bli mer ihållande när det gäller att pressa upp priserna.
I vissa avseenden har ordet “övergående” nästan blivit meningslöst, med centralbanker som tilldelar det olika tolkningar i förhållande till inkommande data.
Veckans huvudfokus kommer fortfarande att ligga på de risker som stigande priser kan innebära för återhämtningen när vi går mot årets slut med de senaste amerikanska PPI- och KPI-siffrorna för oktober som kommer att visa ytterligare ökningar, på tisdag och onsdag.
Asiens marknader har fått en lugn start på veckan den här veckan, med de senaste Kinas handelsdata för oktober som ger en blandad inblick i världens näst största ekonomi.
De senaste månaderna har visat sig vara ganska motståndskraftiga för Kinas handel, trots störningar i kinesiska hamnar och de olika låsningsrestriktioner som hade påverkat stora delar av landet under loppet av tredje kvartalet. Den senaste tidens svaga detaljhandelssiffror har visat att efterfrågan i den kinesiska ekonomin har avtagit under de senaste månaderna, även om exporttillväxten har varit robust.
Många av förbättringarna i siffrorna har varit som en direkt följd av störningarna i globala leveranskedjor när återförsäljare lägger fram sina beställningar före jul för att säkerställa leverans i tid för Thanksgiving, Black Friday och julperioder.
I september steg den kinesiska exporten med 28,1 %, en tremånaders högsta och klart över förväntningarna på 21,5 %. Denna trend fortsatte förra månaden, med exporten som återigen steg med 27,1 %, klart över förväntningarna på 22,8 %.
Medan importen avtog i september och nästan halverades från septembernivåerna på 33,1 % till 17,6 %, till stor del på grund av de olika strömavbrotten och produktionsstoppen för Kinas tunga industrier under den månaden, har vi sett en blygsam återhämtning till 20,6 % i oktober , hjälpt av stark kolimport, om än inte så mycket som förväntat.
Den största återhämtningen av exporten har skett inom området för maskiner och elektriska varor, och med avtagande inhemsk efterfrågan, på grund av Kinas insisterande på en noll-covid-politik, är det välkomna nyheter att efterfrågan i USA och Europa har förblivit motståndskraftig, vilket har fått kinesiska fabriker att nynna med fint.
EUR/USD – gled tillbaka mot 1,1500-området förra veckan, vilket gjorde en marginell ny bottennotering, men kunde inte bryta under den. Ett avbrott under 1,1500 är inriktat på 1,1400-nivån. En rörelse genom 1,1630 riktar om 50-dagars MA till 1,1680.
GBP/USD – föll tillbaka mot septembers lägsta nivåer på 1,3410 men kunde inte bryta under dem. En brytning under 1,3400 behövs för att signalera en rörelse mot 1,3160. Vi behöver se en push tillbaka över 1,3600 för att stabilisera och återuppta ett test av 1 3720-området.
EUR/GBP – oförmögen att pressa sig över 200-dagars MA förra veckan, tog slut strax under 0,8600, och halkade tillbaka med stöd tillbaka till 0,8520-området. En brytning under 0,8520 öppnar 0,8470-området.
USD/JPY – fortsätter att variera handel med motstånd vid topparna i november 2017 på 114,75, varav ett avbrott öppnar 116,00-området. 113.20-området är fortfarande ett viktigt stöd, följt av 112.40-området.
[ad_2]
Source link